Unii caută locuri în cabane, alții în spitale. Dr. Beatrice Mahler: „Suntem în două lumi paralele”

Ultima actualizare:
Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, atrage atenția că evoluția cazurilor de Covid-19 este din ce în ce mai gravă
Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, atrage atenția că evoluția cazurilor de Covid-19 este din ce în ce mai gravă

Internetul este împânzit, în această perioadă, de anunțuri cu vile de închiriat pentru petrecerile de Sărbători. Și să nu vă imaginați că nu există mușterii! Pachetele de cazare se vând ca pâinea caldă, iar proprietarii chiar vă învață cum să fentați restricțiile pentru a petrece netulburați. În tot acest timp, situația din spitale este tot mai gravă.

Cu greu mai găsești locuri libere de Revelion

Din cele 18 locuri pe care le are o vilă din Bran, toate sunt ocupate atât de Crăciun, cât și de Revelion. Proprietara ne recomandă să ne încercăm norocul la o altă pensiune din localitate. Și acolo este plin de Revelion. „Avem în schimb liber de Crăciun, dar nu vindem la cameră, ci toată vila. Are 4 camere, costă 650 de lei pe noapte. Sunteți singuri, nu vă deranjează nimeni. Dar trebuie să vă aduceți mâncare de acasă și să vă gospodăriți singuri”, ni se răspunde de la telefon. Alți proprietari vin cu sugestia de a petrece și în alte zile, dacă suntem liberi, dând asigurări că nu se pune problema de controale. „Gândiți-vă că tot distracție e și de pe 2 ianuarie. E și mai ieftin: 2.500 de lei pe zi cabana. Închideți ușa cu lacătul și nu mai intră nimeni. Dacă stați înăuntru, puteți face liniștiți petrecere și e mai indicat așa, că pe 31 toți sunt cu ochii să dea amenzi. Dar după sunt și ei obosiți, nu mai stau să patruleze”, a declarat un proprietar la PRO TV, evident, fără să știe că vorbește cu un reporter.

Dar nici la ATI nu mai sunt locuri

Șeful DSU Raed Arafat atrage din nou atenția asupra pericolului acestor reuniuni de Sărbători, între prieteni. Chiar dacă vă cunoașteți și „aveți încredere unul în celălalt”, nimeni nu poate ști, fără un test COVID, dacă e sau nu infectat. „Sfatul este să limitați la maximum mobilitatea și contactul, mai ales cu persoanele cu care nu stați tot timpul. La București, în acest moment toate paturile de la Terapie Intensivă sunt ocupate. Centrul de coordonare încearcă să găsească locuri în alte județe. Ați văzut, duminică, doi pacienți au plecat către Sibiu cu un avion militar al Forțelor Aeriene Române”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.


    În spitalele din București, nu mai sunt locuri la ATI
În spitalele din București, nu mai sunt locuri la ATI

Încă sunt români care nu cred în COVID

Printre spitalele rămase fără locuri la ATI este și Institutul „Marius Nasta”. Managerul Beatrice Mahler a povestit la Digi24 că sâmbătă se eliberaseră trei locuri, dar s-au ocupat în nici 20 de minute. „Dacă în acest moment vorbim despre o criză de locuri în Terapie Intensivă și în secții, mă gândesc cu îngrijorare la viitor. Lucrurile pot duce spre situații critice”, a spus dr. Beatrice Mahler. Întrebată ce simte, ca medic, atunci când vede imagini cu petreceri, cu oameni care nu respectă regulile, a răspuns trist: „Suntem în două lumi paralele – lumea celor care muncim în spitale și care ne confruntăm cu suferința oamenilor și a familiilor care trec prin această experiență dură, și lumea celor care nu vor să accepte sau se gândesc că ei nu pot fi atinși de boală. Medicii sunt obosiți, am colegi care au avut cel mult 5 zile de concediu în acest an. Iar când vezi oameni care nu cred, nu știi cum poți să-i aduci în realitatea în care trăiești tu, să-i faci să înțeleagă că nu este o glumă”.

În spitalele din București, nu mai sunt locuri la ATI
În spitalele din București, nu mai sunt locuri la ATI

Dr. Beatrice Malher recomandă să facem un efort, anul acesta, și să acceptăm situația, să stăm acasă, dacă vrem ca anul viitor să ne mai vedem bunicii și părinții. „Cu toții ne dorim sărbători în familie și cu siguranță le vom petrece anul viitor, după ce 70% dintre noi vom fi vaccinați, însă anul acesta va trebui să regândim sărbătorile într-un mod în care familia apropiată să fie aproape de noi, iar pe ceilalți să-i simțim aproape prin alte mijloace de comunicare. Este mult mai sigur așa, dacă vrem să fim lângă bunicii noștri și lângă părinții noștri și anul viitor”.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net