Uite unde se ascund microbii în casa ta

Ultima actualizare:

Pericolul de a contracta un germen periculos se află inclusiv la noi în casă. Iată care sunt locurile din căminul tău unde trebuie să acţionezi cu soluţii dezinfectante pentru ca microorganismele să nu îţi pună în pericol sănătatea.

Bucătăria - chiuveta, buretele de vase, prosopul, podeaua, frigiderul sunt locurile unde microbii se adună zi de zi. Ar fi bine să speli cârpa de vase la sfârşitul zilei, iar în ceea ce priveşte buretele, ar trebui să îl laşi în apă cu clor cel puţin 10 minute pe zi sau să îl arunci după câteva folosiri. Chiuveta şi robinetele se curăţă cu detergenţi antibacterieni o dată pe zi.

Întrerupătoarele şi mânerele trebuie şterse bine cu şerveţele antibacteriene sau cu o cârpă înmuiată în soluţie dezinfectantă.

Electrocasnicele, electronicele şi telefoanele mobile sunt cele mai periculoase. Pentru distrugerea germenilor se folosesc soluţii sau detergenţi speciali ori şerveţele umede. În comerţ au apărut şi huse antibacteriene pentru telefoane sau telecomenzi.

Baia e încăperea unde microorganismele îşi găsesc cele mai multe locuri să se înmulţească: toaleta, cada sau cabina de duş, chiuveta ori podeaua. Specialiştii atrag atenţia că spuma de baie nu curăţă cada, dar detergenţii lichizi sau cremă, da. Scurgerea şi robineţii vor străluci dacă sunt frecaţi cu o periuţă de dinţi mai veche, iar pardoseala trebuie bine spălată cu o soluţie antibacteriană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net