Uite cum să economiseşti folosind cardul de credit

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Folosite în mod corect, cardurile de credit vă pot ajuta să vă administraţi mai bine bugetul lunar, ba chiar se pot dovedi şi mai eficiente dacă învăţaţi cum, când şi de unde să faceţi cumpărături inteligente.Specialistul Cilck!, Alexandra Popa, de la conso.ro ne spune azi cum să folosim în condiţii optime cardul de credit.

simeon stalpnicul png

Dacă vreţi să faceţi economii, soluţia nu este să vă închideţi cardurile de credit, ci, pur şi simplu, să învăţaţi cum şi când să faceţi cumpărături, într-un mod inteligent, ca, la sfârşit de lună, să nu ieşiţi pe minus.

Cardul de credit în relaţia cu banii

 Un prim pas pentru a economisi cu un card de credit este să învăţaţi să vă educaţi obiceiurile de cheltuieli - cum, cât, când, unde şi pe ce daţi banii - şi să vedeţi dacă aveţi nevoie de o rezervă la care să apelaţi atunci când trageţi linie.

Dacă da, atunci ar fi bine să vă informaţi cu privire la cardurile de credit. Riscul nu vi-l asumaţi cumpărând cu cardul, ci evitând să întrebaţi atunci când nu înţelegeţi ceva.

E foarte important să cunoaşteţi mecanismul de funcţionare a cardului de credit, el fiind destinat în principal plăţilor la comercianţi şi nu retragerilor de numerar de la bancomat.

Acesta e şi motivul pentru care foarte multe instituţii financiare solicită comisioane pentru retragerile de la ATM şi contribuie astfel la o modelare în timp a comportamentului de plată cu un card de credit.

„Administrarea eficientă a unui buget lunar pe cardurile de credit presupune, în primul şi în primul rând, că produsul ales să se alinieze la nevoile clienţilor", spune Cosmin Vladimirescu, Country Manager România şi Moldova, Mastercard Europe.

„Este un confort foarte mare să ştim că putem să cheltuim un buget stabilit dinainte, fără să avem banii în acel moment. Însă, pentru a putea beneficia la maxim de produs, clienţii trebuie să solicite informaţii atunci când au orice fel de nelămurire, să se documenteze pe Internet sau să ceară ajutorul consultanţilor financiari", continuă acesta.

Înainte de a solicita un card de credit, interesaţi-vă despre comisioanele şi situaţiile în care banca percepe dobândă, despre perioada de graţie, dar şi despre beneficiile pe care le oferă astfel de produse: bonusuri în bani, puncte de loialitate, reduceri la achiziţii ulterioare.

Apoi, comparaţi ofertele cu ceea ce aveţi dumneavoastră nevoie şi luaţi decizia.

Chiar şi atunci când vine vorba de cumpărăturile făcute sub impulsul momentului, cheia unui shopping inteligent constă într-o bună organizare. Aveţi grijă să rambursaţi în întregime sumele utilizate înainte de expirarea perioadei de graţie, care ajunge, de regulă, până la 60 de zile.

Cardul de credit şi perioadele de reduceri

Perioadele de reduceri din magazine au loc, oficial, de două ori pe an (15 ianuarie-15 aprilie şi 1 august-31 octombrie). Pe Internet, însă, aveţi acces la foarte multe oferte promoţionale pe tot parcursul anului, care vă permit să obţineţi beneficii chiar dacă dispuneţi de un buget mai restrâns.

Faţă de offline, online-ul va pune la dispoziţie magazine de nişă şi designeri de renume, nu doar din ţara, ci şi internaţionali. Cel mai important este că în online nu sunteţi condiţionaţi de programul magazinelor sau de miile de kilometri distanţă - puteţi să cumpăraţi orice marcă, la orice oră, de pe orice continent.

Multe dintre aceste magazine online au o secţiune de reduceri sau outlet-uri dedicate, unde puteţi găsi haine sau încălţăminte din colecţiile trecute, cu discount-uri avantajoase.

 La fel de bine puteţi face economii şi dacă vă decideţi să plătiţi cu cardul în străinătate, în perioadele de reduceri.

Alte sfaturi pentru cumpărăturile cu cardul - online şi offline

Stabiliţi-vă, încă de la început, lista de cumpărături şi bugetul alocat.

 În online, este bine să comparaţi ofertele de pe mai multe site-uri, ca să vă asiguraţi că faceţi cea mai bună alegere. Şi nu uitaţi să adăugaţi şi costul livrării la preţul final, în cazul în care pe site-ul respectiv se percepe un cost pentru livrarea produselor.

Site-urile de discount pun la dispoziţie promoţii zilnice cu reduceri de până la 90% pentru servicii variate. Mecanismul de plată este foarte simplu: introduceţi datele cardului dumneavoastră şi oferta zilnică va deveni activă cu principala condiţie ca numărul minim de aplicanţi, solicitat în regulament, să se înscrie.

Odată acest lucru îndeplinit, se procesează tranzacţia. De pe card va fi retrasă suma ce reprezintă contravaloarea ofertei şi a doua zi veţi primi un voucher pe adresa dumneavoastră de email. Voucher-ul trebuie apoi printat şi folosit conform regulamentului.

Aşadar, există o mulţime de soluţii prin care puteţi să învăţaţi să jonglaţi cu bugetul lunar şi să experimentaţi cu cardul de credit, în perioadele de reduceri. Doar învăţând cum să cheltuiţi, veţi învăţa şi cum să economisiţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net