Uite cum să cureţi şi să întreţii maşina de spălat

Citeste tot despre: 

Dacă nu este întreţinută corespunzător, maşina de spălat se poate defecta, iar tu vei fi nevoit ori să cumperi una nouă, ori să chemi instalatorul foarte des. Ca să eviţi situaţiile neplăcute, ar trebui să ştii cum să protejezi aparatura electrocasnică. Uite şase sfaturi de care ar trebui să ţii cont!

- Înlătură sertarul pentru detergent şi balsam de rufe al maşinii tale de spălat şi lasă-l la înmuiat în apă fierbinte cu detergent pentru o curăţare mai eficientă.

- Dacă ai o maşină de spălat cu încărcare frontală, nu uita să cureţi după fiecare ciclu de spălare garnitura de cauciuc a cuvei, pentru a evita deteriorarea acesteia.

- Curăţă şi geamul maşinii de spălat şi îndepărtează urmele de calcar şi de detergent depuse.

- Montează la loc sertarul pentru detergent şi balsam bine uscat şi nu uita să cureţi şi partea exterioară a maşinii de spălat cu o lavetă îmbibată în apă şi oţet.

- Efectuează un ciclu de spălare doar cu apă fierbinte. Între timp, verifică furtunul de evacuare şi asigură-te că nu există scurgeri sau obturări. E recomandat să schimbi furtunul de evacuare o dată la 5 ani, pentru a evita accidente din cauza uzurii.

- Îndepărtează murdăria şi depunerile de detergent adăugând în apa fierbinte (fără detergent) suc de lămâie sau două ceşti de oţet. Setează maşina pe un ciclu de spălare la o temperatură ridicată.

Loading...