Uite cum îngrijeşti plantele de apartament într-o zi caniculară

CLIIMA20140609_0071_1.jpg

E caniculă? Acordă-le plantelor o îngrijire specială!
Citeste tot despre: 

Dacă încă nu s-a întâmplat, în curând arşiţa verii îţi va afecta plantele pe care le ţii în balcon sau pe pervazul exterior al geamurilor. Florile se usucă mai repede iar frunzele şi tijele se pleoştesc. Uite ce ai de făcut în această vară pentru a îngriji corect florile!

Schimbă pământul din ghivece
Dacă laşi plantele în pământul în care le-ai cumpărat, rişti să le pierzi după un timp. Solul provizoriu în care sunt plantate nu reţine destulă apă. De aceea, e bine să muţi planta imediat după ce ai cumpărat-o într-un vas mai spaţios, cu pământ special pentru plante de apartament. Dacă ai drum la ţară sau la pădure, poţi lua pământ de acolo, e la fel de bun!

Cum le uzi corect?
Vara, plantele trebuie udate de două ori pe zi, de preferat dimineaţa, în jurul orei 7.00 şi seara, în jurul orei 22.00. Dacă le uzi mai târziu de ora 9.00, rişti ca ele să rămână uscate deoarece pământul se încălzeşte foarte tare şi apa se evaporă înainte ca planta s-o absoarbă în rădăcini. De asemenea, udă plantele cu apă la temperatura camerei. Dacă e prea rece, poţi să le provoci un şoc termic.

Fertilizarea, de mare ajutor
În sezonul cald, este bine să nu întrerupi fertilizarea plantelor din ghiveci (mai ales la cele exotice). Frecvenţa administrarii substanţelor remineralizante şi cantitatea depind de la o specie la alta. Rolul fertilizării este de a prelungi perioada de înflorire şi de a mări rezistenţa frunzelor şi a tijelor pe caniculă.

Foloseşte un pulverizator
Unele plante suportă mai bine căldura dacă le uzi suplimentar, de preferat dimineaţa şi seara, cu pulverizatorul. Totodată, praful de pe frunze e îndepărtat, fapt ce ajută planta să respire mai bine şi să absoarbă din aer umiditatea necesară. Dar ai grijă ca apa să nu fie foarte rece, deoarece plantele se pot ofili!

Plante care iubesc căldura
Există plante de apartament care nu-şi pierd vigoarea în zilele toride. De exemplu, lavanda creşte fără probleme în soare şi în soluri aride, ca şi Barba-împăratului.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1