Uite cum alegi cel mai avantajos cont bancar!

Ultima actualizare:

În ultima perioadă, băncile au aplicat majorări substanţiale la conturile curente, astfel că diferenţele între ofertele băncilor au devenit, în unele cazuri, foarte mari. Chiar şi dacă nu faci nici o tranzaţie băncile pot percepe comisioane, iar în unele cazuri costurile au atins niveluri foarte ridicate. Totodată, multe bănci au lansat pachete de cont curent ce includ diverse faciliăţi, precum card de debit, internet banking sau tranzacţii gratuite. Complexitatea acestor produse face însă dificilă comparaţia ofertelor de către un consumator neavizat.

Aşa eviţi produsele nedorite

Noul motor de comparaţii lansat de conso.ro vine să uşureze acest demers, deoarece permite utilizatorilor să filtreze ofertele bancare în funcţie de facilităţile dorite. Astfel, fie că este vorba despre un simplu cont curent sau un pachet de produse, utilizatorul poate selecta opţiunile de care doreşte să beneficieze, precum internet banking sau card de debit. În acest mod, conso.ro ajută consumatorii să evite ofertele nedorite, aşa cum se poate întâmpla în unităţile bancare, unde funcţionarii vând uneori clienţilor pachete ce includ produse pe care aceştia nu le doresc şi nu intenţionează să le folosească. „Conso.ro lansează comparatorul de conturi curente într-un moment în care Comisia Europeană este pe punctul de a lansa un pachet legislativ complex care vizează conturile curente, un accent extrem de important fiind pus pe transparenţa şi comparabilitatea costurilor asociate acestora" , a declarat Alin Iacob, redactor şef conso.ro.

Comisioanele esenţiale sunt scoase în evidenţă

Evident, nu doar costurile de administare contează, ci şi comisioanele practicate la tranzacţii. În general, lista de comisioane la conturile curente se întinde pe câteva pagini, ceea ce creează, de multe ori, confuzie. Conso.ro prezintă doar o listă simplificată ce include comisioanele cele mai uzuale. Astfel, poţi analiza mult mai uşor aspectele importante ale ofertelor, pentru a lua cea mai bună decizie. Cu această ocazie, consumatorii pot afla că:

Plăţile interbancare şi încasările sunt gratuite la unele bănci, în timp ce în alte cazuri se reţin comisioane importante;Retragerea de numerar poate fi efectuată fără costuri la unele bănci. În acest sens, comparatorul include un filtru special pentru a selecta ofertele cu comisioane 0% la ATM.În funcţie de numărul şi tipul tranzacţiilor pe care intenţionează să le efectueze, consumatorii pot decide uşor care ofertă răspunde cel mai bine propriilor nevoi. De asemenea, fiecare persoană poate compara rapid cât de mult plăteşte la actuala bancă şi ce beneficii ar putea obţine dacă îşi mută contul la altă bancă.

Pentru a verifica ofertele băncilor şi pentru a alege în cunoştinţă de cauză accesează link-ul http://www.conso.ro/compara/conturi-curente.

Diferenţe majore de costuri între bănci

Conso.ro calculează pentru fiecare ofertă costul de administrare anual, respectiv valoarea comisioanelor pe care clientul trebuie să le plătească obligatoriu, chiar dacă nu face nici o tranzacţie. Diferenţele sunt extrem de mari între bănci, astfel că unii consumatori ar putea face economii importante dacă ar schimba banca cu care lucrează. De exemplu, pentru un simplu cont curent şi card de debit ataşat, ofertele au costuri cuprinse între 0 şi aproape 200 de lei pe an.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net