Uite ce se poartă în materie de covoare! Casa ta e în tendinţe?

Ultima actualizare:

În ceea ce priveşte culorile, într-o cameră trebuie să respecţi proporţia de 60/30/30. Asta înseamnă că 60% o reprezintă nuanţa dominantă (care se regăseşte în cea mai mare suprafaţă şi trebuie să fie în culori deschise), 30% nuanţa secundată (culori cu două tonuri mai închise, se regăseşte în mobilă, parchet, tapiţerie) şi 10% nuanţa-accent (culori tari, puternice, care se regăsesc doar în decoraţiuni sau în câteva linii desenate pe pereţi). Covorul se încadrează şi el în proporţia de 30% sau de 10%, în funcţie de mărimea lui.

Dacă ai o încăpere în culori deschise, neutre, un covoraş şi câteva pernuţe sunt pata de culoare. Potrivite pentru acest anotimp sunt verdele crud, orangeul, galbenul şi turcoazul.

Horia Călin, marketing manager Rugvity, spune că, în ceea ce priveşte covoarele mari, orientarea oamenilor este spre culori neutre, precum crem, bej sau maro. Însă contează şi culoarea pardoselii. „Pentru evidenţierea covorului, dar şi a pardoselii, este recomandat contrastul. Pe o pardoseală închisă la culoare se va pune un covor deschis şi viceversa", spune specialistul, care în prezent se pregăteşte pentru cel mai mare târg de covoare ce va avea loc în weekendul 26-28 aprilie, la Home and Design Mall din Bucureşti.

O altă tendinţă este spre covoare personalizate, cu modele şi culori asemănătoare perdelelor, draperiilor sau mobilei din cameră.

În ceea ce priveşte materialul, se caută combinaţii din lână şi mătase. Atât lâna, cât şi mătasea sunt foarte rezistente, de aceea sunt recomandate pentru familiile numeroase sau pentru zonele de trecere. „Covoarele din fibre naturale (lână, blană, mătase, vâscoză, bumbac şi piele) se curăţă doar cu abur, la curăţătorii. Cele din fibre sintetice (din polipropilenă, poliester sau poliamidă) se pot curăţa şi acasă, cu soluţii speciale şi au avantajul unui preţ mai mic, dar şi al faptului că nu sunt alergenice", mai spune Horia Călin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net