Uite ce încălţăminte să cumperi ca să nu te uzi la picioare

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Vremea rece şi ploioasă din ultimele zile ne obligă să renunţăm la ghetele şi cizmele clasice şi să purtăm încălţăminte impermeabilă. Adică cizme din cauciuc. Dacă mergi la cumpărături, află că preţurile sunt pentru toate buzunarele, iar oferta foarte atrăgătoare. Uite la ce să fii atent când cumperi o pereche de cizme din cauciuc!

Cizmuliţele de cauciuc sunt colorate în culori vii, prezintă modele florale, abstracte, buline, degradeuri, figuri geometrice. Cele mai căutate culori sunt cele puternice, tari precum roşul, galbenul, portocaliul sau albastrul. Încalţămintea poate avea căptuşeală vătuită sau ciorapi speciali pe care să-i încalţi pentru a nu suferi de frig. Pentru zile mai calde dar ploioase alege cizme din cauciuc fără căptuşeală, pentru că îţi va fi foarte cald în ele.Acestea din urmă se găsesc în aproape orice magazin de încălţăminte şi au preţuri foarte mici, mai ales că în această perioadă sunt reduceri.

La ce să fii atent  când cumperi?

Atenţie la căptuşeală! Dacă cizmele pe care doreşti să le cumperi prezintă căptuşeală vătuită, este indicat să o verifici cu atenţie. Se desprinde uşor? Ţesătura este de calitate? Unele modele au căptuşeală din blăniţă artificială de oaie. Trage puţin de fire! Dacă rămâi cu ele în mână, cizmele nu sunt de calitate.

Fii atentă la material! Verifică dacă materialul nu este înţepat, zgâriat, verifică dacă nu cumva există zone pe unde ar putea pătrunde apa.

Cumpără cizme cu talpă groasă! Talpa acestui tip de încălţăminte trebuie să fie groasă, dar, în acelaşi timp, elastică.

Alege produse de calitate! Cumpără din magazine specializate în comercializarea de încălţăminte. Cere mereu bon fiscal şi vei beneficia de garanţie.

simeon stalpnicul png

Cum îngrijim  cizmuliţele?

Dacă ai murdărit cizmele cu noroi, curăţă-le uşor cu o cârpă umedă. Nu freca foarte tare pentru că ai putea zgâria încălţămintea. Nu folosi soluţii chimice, dizolvanţi sau soluţii pe bază de alcool. Este recomandat, dacă eşti şofer, să nu conduci cu cizmele de cauciuc în picioare pentru că, în timp, materialul va ceda şi se va crăpa pe laterale.

Atenţie la cum le porţi!

Cauciucul este un material care se poate tăia sau înţepa foarte uşor. Atenţie pe unde mergi şi, mai ales, pe unde calci! Fereşte-te de cioburi, bucăţi de sticlă, cuie. De asemenea, evită să calci în soluţii chimice, uleiuri de maşină sau carburanţi. Vei deteriora încălţămintea!

Avantajele şi dezavantajele cizmelor de cauciuc

Cel mai mare avantaj este acela că materialul nu permite apei să pătundă şi să te ude la picioare. Pe de altă parte, cizmele de cauciuc sunt ideale atunci temperaturile cresc şi nu mai poţi purta cizme îmblănite, dar nici nu este vremea ghetuţelor. Sunt, practice, o modalitate de trecere de la cizme de iarnă la încălţăminte mai uşoară şi mai comodă. Şi da, cizmele din cauciuc sunt încă la modă. Nu reprezintă un trend dar fiind atât de practice şi de utile sunt căutate şi purtate de foarte multe persoane.

Poate din acest motiv, al unei cereri mari, au şi apărut modelele colorate care mai de care mai vesele. Dezavantajul este faptul că cizmele din cauciuc nu lasă piciorul să respire, aerul nu circulă, pielea nu se ventilează şi transpiră. Pentru că transpiraţia nu se usucă acest lucru poate duce la afecţiuni dermatologice.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net