Uite care sunt cele mai murdare obiecte pe care pui mâna!

Ultima actualizare:

Evită să foloseşti uscătoarele de mâini!

Dacă nu sunt curăţate cum trebuie, acestea sunt contaminate cu bacterii. Căldura din aparat este propice pentru dezvoltarea lor, numărul bacteriilor putând creşte şi cu peste 250%. Organismele sunt apoi expulzate spre faţă, pe mâini şi în aer.

Cum ne protejăm? Pentru a evita o infecţie cu Salmonella sau E-coli, este recomandat să te ştergi pe mâini cu şerveţele uscate. Nu folosi şerveţele umede pentru că şi ele pot fi contaminate cu bacterii, mai ales dacă pachetul pe care îl foloseşti a fost desigilat cu câteva zile în urmă.

Capul de la duş trebuie să fie metalic

Pentru că este folosit frecvent, capul de la duş rămâne, de cele mai multe ori, umed, iar locurile umede sunt propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

Cum ne protejăm? Este indicat să folosim duşuri care au cap de metal şi nu de plastic şi, de asemenea, să lăsăm apa fierbinte să curgă 30 de secunde înainte de a îndrepta duşul spre piele.

Telefonul mobil se curăţă o dată la două zile

Ştiai că telefoanele mobile poartă mai multe bacterii decât capacul de la toaletă? Telefoanele mobile sunt folosite de foarte multe ori pe zi. Mai mult, acestea produc o anumită căldură care favorizează înmulţirea microorganismelor.

Cum ne protejăm? Curăţă o dată la două zile ecranul telefonului şi tastele acestuia. Pe cât posibil, ţine telefonul în husa de protecţie pe care nu uita să o speli regulat. De asemenea, ţine telefonul în locuri răcoroase şi uscate.

Curăţă tastatura cu spirt!

Cei care folosesc zi de zi calculatorul sunt cei mai expuşi contaminării cu bacterii. Foarte multe persoane folosesc tastatura şi mouse-ul, dar acestea sunt curăţate foarte rar. Să nu uităm că în spatele tastelor se adună praf şi resturi alimentare.

Cum ne protejăm? În primul rând, trebuie să ne spălăm pe mâini de fiecare dată după ce am folosit calculatorul.

Nu duce mâna la ochi, la gură sau la nas înainte de a te fi spălat cu apă şi săpun! În al doilea rând, ar trebui să curăţăm periodic tastatura şi mouse-ul. Pentru asta putem folosi un şerveţel înmuiat în spirt.

Curea din plastic pentru ceasul de la mână

Curelele de ceas din piele naturală încep să prindă un miros specific la numai câteva luni de purtare. Asta pentru că sunt pline cu bacterii care pot să cauzeze infecţii ale pielii.

Celulele moarte, transpiraţia, praful care se depune pe curea toate acestea duc la înmulţirea microorganismelor.

Cum ne protejăm? Curăţă periodic cureaua de la ceas atât pe interior cât şi pe exterior cu soluţii speciale pentru piele naturală. Cel mai bine ar fi să foloseşti ceasuri cu curele din plastic sau cauciuc pentru că acestea se pot curăţa cu apă şi săpun.

Nu încerca testerele de machiaj!

De cele mai multe ori, testerele de machiaj pe care le găsim în magazin sunt contaminate cu E-coli, stafilococi şi streptococi. Aceste bacterii determină apariţia infecţiilor oculare, dermatologice dar şi digestive.

Cum ne protejăm? Este recomandat să nu foloseşti testerele de machiaj decât dacă eşti absolut sigură că acestea sunt dezinfectate de către angajaţii magazinului.

«Există şi bacterii folositoare»- Specialist Cristina Bălănescu

Ştiai că există şi bacterii folositoare organismului? Specialistul Click, dr. Cristina Bălănescu, ne spune care sunt acestea şi cum ne ajută să ne menţinem sănătoşi.

„În corpul uman există bacterii care acţionează împotriva microbilor care ar putea ataca organismul. Dintre acestea, amintim acidophilus, lactobacillus, bifidobacterium. Acidophilus acţionează pentru împiedicarea dezvoltării bacteriei helicobacter pylori care provoacă ulcer gastric sau cancer gastric. Acesta mai ajută şi la producerea de vitamine în organism: B2, B3, B5, B12, vitamina K. De asemenea, activează sistemul imunitar mărind răspunsul anticorpilor la nivelul mucoaselor. Acidophilus ajută la producerea acizilor graşi cu lanţ scurt, care au rol în regenerarea celulelor colonului şi efect anticancerigen".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net