Tot ce trebuie să știi despre vaccinarea rapidă din mașină. Lista centrelor drive-thru din România

Ultima actualizare:

    Nici nu trebuie să te dai jos de la volan, doar să scoți brațul pe geamFotografii: RO Vaccinare
Nici nu trebuie să te dai jos de la volan, doar să scoți brațul pe geamFotografii: RO Vaccinare

În momentul de față, vaccinarea anti-COVID este la-ndemâna oricui. Nu mai trebuie neapărat să te programezi în platformă, să aștepți. Oricând, în drumurile tale cu mașina prin oraș, te poți opri la un centru de vaccinare drive-thru și, în câteva minute, fără să te ridici de la volan, ești gata imunizat. Simplu, rapid și gratis. În România sunt 18 astfel de centre permanente.

În București sunt 4 puncte unde te poți vaccina din mijlocul de transport: Metro Berceni, Piața Constituției, Metro Militari și Plaza România. În țară, s-au înființat centre drive-thru la Arad, Oradea, Buzău, Cluj-Napoca, Galați, Deva, Iași, Piatra Neamț (Shopping City Piatra), Roman (Value Centre), Slatina (Parcul Tineretului), Sibiu (Cazarma 90), Suceava (Shopping City), Timișoara, Râmnicu-Vâlcea (doar în weekend). În afară de acestea, au mai fost organizate sesiuni de vaccinare drive-thru de câte două zile, în cadrul unor maratoane (la Baia Mare, Constanța, Botoșani sau Bistrița-Năsăud). Programul începe de la orele 8.00 – 9.00 dimineața și durează până la 19.00 – 20.00 seara, în funcție de centru. Mai multe detalii despre program găsiți pe vaccinare-covid.gov.ro/evenimente.

Ce trebuie să știm

  • În astfel de centre te poți duce cu mașina personală sau cu taxiul, dar și cu motocicleta, trotineta, bicicleta și orice alt mijloc de transport. Pe 13 mai, un bărbat în vârstă de 50 de ani s-a dus la centrul din Deva cu TIR-ul, știrea fiind anunțată pe pagina de Facebook RO Vaccinare.


    Poți să vii cu orice mijloc de transport dorești: motocicletă, bicicletă, trotinetă, taxi...
Poți să vii cu orice mijloc de transport dorești: motocicletă, bicicletă, trotinetă, taxi...
  • Nu e nevoie să programare prealabilă, te poți duce oricând poți, doar cu buletinul. Durează puțin, iar dacă ai chestionarul de triaj descărcat și completat de acasă durează și mai puțin.
  • Se administrează serul Pfizer.
  • Odată ajuns la centru, vei fi direcționat mai întâi către zona de triaj, apoi mergi la vaccinare, după care aștepți 15 minute în zona de supraveghere post vaccinare.
  • Injecția ți se face direct în mijlocul de transport cu care ai venit, după caz. Dacă vii cu TIR-ul, va trebui, totuși, să te dai jos.
  • La final, primești adeverința de vaccinare, iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua cea de-a doua doză. „În funcție de tipul vaccinului distribuit, pentru completarea schemei de vaccinare se asigură accesul persoanelor pentru efectuarea rapelului, conform intervalului dintre cele două doze, respectând capacitatea de vaccinare a centrului”, spun reprezentanții CNCAV.

Primul centru de tip drive-thru din țară a fost deschis la data de 24 aprilie, la Deva. Două zile mai târziu s-a mai deschis un centru la Cluj, au urmat Aradul și Bucureștiul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net