Ţii la silueta ta? Uite cum alegi cel mai bun cântar!

Ultima actualizare:

Vrei să cumperi un cântar dar nu ştii ce model ţi s-ar potrivi? Iată câteva  reguli în alegerea cântarului.

Cântar mecanicCântarele de persoane sunt de două feluri: mecanice şi electronice. Dacă doreşti să-ţi monitorizezi greutatea corporală, fără a intra în detalii prea sofisticate, atunci cumpără un cântar mecanic. Este foarte ieftin, nu se strică şi este simplu de folosit.

Cântar electronicDacă doreşti să-ţi verifici greutatea corporală şă să ştii exact cât reprezintă masă adipoasă, grăsime sau masă musculară, atunci este recomandat să cumperi un cântar electronic. Pe lângă aceste funcţii, cântarul electronic este dotat cu mai multe plaje de memorie.

Ce capaciate are?În general, cântarele de persoane suportă o greutate maximă de 130 de kilograme. Cu toate acestea, există modele care suportă valori mai mari, situate între 150-180 kg. Marja de eroare în afişarea valorilor este de 100-120 gr, iar gradaţia este, de cele mai multe ori, de 100 gr.

Ce funcţii îndeplineşte?Cu cât îndeplineşte mai multe funcţii, cu atât produsul este mai scump. Pe de altă parte, dacă aparatul va fi folosit de persoane care practică sport de performanţă, care ţin un regim alimentar sau care suferă de anumite afecţiuni, atunci este recomandat un produs sofisticat. Există cantare care-ţi oferă posibilitatea de a introduce o serie de date personale precum vârsta, sexul, înălţimea şi tipul de activitate fizică. Folosind aceste informaţii, cântarul  măsoară cantitatea de apă şi ţesut adipos din organism, grăsimile şi masa musculară. De asemenea, ţi se recomandă greutatea minimă şi maximă.

Metal, plastic sau sticlă?Materialul din care este realizată platforma cântarului poate fi din plastic, sticlă sau metal. Avantajul sticlei este dat de eleganţa aparte a modelului dar prezintă un risc mare de alunecare şi accidentare. De asemenea, sticla se poate deteriora, zgâria sau sparge. Este indicat să alegi un model cu striaţii, antiderapant, ce urmăresc forma tălpii. Acest model te ajută să eviţi mişcarea din timpul cântăririi.

Are memorie internă?Memoria internă este foarte importantă atunci când se doreşte urmărirea atentă a evoluţiei greutăţii. Fie că este vorba despre o dietă pentru slăbit sau îngrăşat, fie doreşti să-ţi menţii aceeaşi greutate o perioadă mai mare de timp, posibilitatea de a memora valorile este foarte importantă. Pe piaţă se găsesc modele dotate cu două până la 30 de plaje de memorie.Un cântar bun trebuie să fie dotat cu sistem de pornire şi oprire automată, cu sistem antialunecare, afişaj LCD şi să funcţioneze cu baterii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net