Ţi s-a stricat frigiderul sau vrei un robot de bucătărie? Le poţi cumpăra second hand. Iată la ce să fii atent!

Ultima actualizare:

    Electrocasnice la mâna a doua se găsesc atât pe site-uri, cât şi în magazine de specialitate
Electrocasnice la mâna a doua se găsesc atât pe site-uri, cât şi în magazine de specialitate

Mare ghinion dacă tocmai acum ţi s-a stricat frigiderul şi trebuie să scoţi bani din buzunar pentru unul nou. Electrocasnicele sunt scumpe. Nu şi dacă le cumperi second hand! Preţul lor poate fi de până la trei ori mai mic decât cel din magazin, poţi găsi produse aproape noi, iar comercianţii îţi oferă inclusiv garanţie.

De unde cumperi

Maşini de spălat, cuptoare cu microunde, roboţi de bucătărie, frigidere, toate acestea pot fi cumpărate şi la mâna a doua. Atenţie, însă, de unde. În primul rând, există site-uri şi firme specializate pe vânzări de electrocasnice second hand, care îşi aduc marfa din import. Există, de asemenea, o mulţime de anunţuri date de particulari pe site-uri precum tocmai.ro, okazii.ro, anuntul.ro, mercador.ro. Oameni care vor să-şi schimbe frigiderul, să-şi ia un cuptor cu microunde mai performat sau pentru că nu mai au ce face cu robotul de bucătărie îşi scot la vânzare toate aceste produse folosite la un preţ extrem de mic. Mai mult decât atât, atunci când cumpărăm un produs folosit, avem posibilitatea de a negocia cu vânzătorul, lucru care nu se poate întâmpla în magazin, ne spune Vasile Cucu, business development manager tocmai.ro.

Ce garanţie primeşti

Dacă achiziţionezi produsul de la particulari, mulţi nu vă pot oferi garanţie, alţii vă pot transfera garanţia lor, dacă produsul nu are încă doi ani de când a fost cumpărat din magazin. În schimb, comercianţii care vând electrocasnice second hand oferă până la doi ani garanţie. „Eu aduc produsele din Anglia, Olanda şi Belgia. Arată ca şi noi, iar preţurile sunt cu cel puţin 50% mai mici decât în magazin. Frigiderele costă între 200 şi 550 de lei, o maşină de spălat înte 250 şi 590 de lei (LG sau Samsung de 7,5 kg). Oferim garanţie doi ani, factură şi instrucţiuni de utilizare în limba română", spune reprezentatul firmei Vekvivo din Craiova.

Cum alegi produsul cel mai bun

Mihai Honceriu, administratorul Dotidrast din Suceava (o firmă de electrocasnice second hand), te sfătuieşte să urmăreşti codul produsului scos la vânzare. Caută-i caracteristicile pe site-urile de specialitate, vezi care e pretul din magazin şi fă un raport calitate / preţ.

Cere informaţii!

Înainte de a vedea produsul, încearcă să obţii de la vânzător cât mai multe informaţii: când l-a cumpărat, cât de des l-a folosit, ce probleme a avut cu el. O întrebare utilă este legată de motivul pentru care vrea să vândă produsul, te mai sfătuieşte Vasile Cucu de la tocmai.ro.

Fă o probă înainte!

Indiferent unde găseşti produsul de care ai nevoie, înainte de a-l cumpăra este indicat să-l vezi personal şi să-i faci o probă. Singurele produse pe care nu prea este indicat să le cumperi la mâna a doua sunt aragazurile deoarece există riscul să aibă scurgeri de gaze pe care nu le poţi identifica.

Robot de bucătărie Platinium PFP Integral, 800W, 5 trepte de viteză, accesorii (frământat, storcător fructe/legume, mărunţit, feliat, răzuit, râşniţă cafea), 108 lei, site: tocmai.ro

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Combină frigorifică Zanussi, volum 180 l, înălţime 120 cm, 470 lei, Magazin: electrocasnicesecond.com

Maşină de spălat rufe Whirlpool FL 5054, cuvă 5 kg, fără garanţie, 400 lei, site: okazii.ro

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Cuptor cu microunde Samsung, vechime 2 ani, fără garanţie, 170 lei, site: tocmai.ro

simeon stalpnicul png

Frigider Arctic, model vechi, cu congelator, 250 lei, site:  mercador.ro

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net