Testul gratuit care-ți spune dacă ai Covid-19. Îl faci acasă și primești rezultatul pe loc

Ultima actualizare:

Simți că ai febră, tușești și începi să te simți rău? În perioada aceasta, cu toții ne gândit automat la o infecție cu noul coronavirus. Înainte de a intra în panică și a suna la 112 ori la medicul de familie, fă-ți un test rapid, online. Mai mulți voluntari clujeni, în colaborare cu Ministerul Sănătății, au dezvoltat o aplicație unde răspunzi la un set complex de întrebări legate de starea ta de sănătate. După ce l-ai parcurs, primești automat rezultatul, care arată, în procente, care e probabilitatea de a avea coronavirus.

De astăzi, orice român se poate testa gratuit, pe internet, folosind site-ul www.covidmonitor.ro. Aici apeși butonul „Vreau să mă testez” și începi să răspunzi la un set de întrebări legate de simptome, de factorii de risc. Algoritmul de inteligență artificială dă rezultatul pe loc: îți spune cu ce probabilitate ai coronavirus și, în același timp, îți oferă un set de recomandări personalizate pentru situația ta.

„După ce răspunde la întrebări, pacientul va primi un rezultat de genul: nu ai simptome specifice de COVID-19; estimăm în proporţie de 60% că  aveţi o răceală simplă, roşu în gât - 30%, alte afecţiuni - 10%. Utilizatorul va fi invitat să-şi monitorizeze simptomele şi să-şi refacă testul după o perioadă sau în cazul în care simptomele sunt specifice pentru COVID-19, să contacteze un medic de familie”, a explicat pentru Adevărul.ro iniţiatorul proiectului, Dan Chiuzbăian.

Site-ul, care a fost disponibil până astăzi doar pentru medici, poate fi acum accesat de către oricine doreşte să ştie dacă simptomele pe care le are sunt specifice COVID-19 sau este vorba despre o gripă sau altă afecţiune. Accesul la site este gratuit şi se poate face atât de pe calculator, cât şi de pe telefonul mobil.  

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net