Te urmăresc prin satelit şi ai reducere la RCA

11-special-gps.jpg

GPS-ul va fi montat pe maşini de companiile de asigurare

Eşti gata să fii urmărit ori de câte ori te urci la volan? Să se ştie unde te afli în orice moment al zilei şi dacă ai încălcat vreo regulă de circulaţie? Dacă da, atunci eşti unul dintre şoferii care vor plăti RCA mai mic. Asiguratorii vor să le ofere preţuri avantajoase celor care acceptă să fie monitorizaţi prin GPS.

Va fi greu de la anul să fii şofer în România. Cel puţin în ceea ce priveşte poliţa obligatorie în caz de daune. Asiguratorii vor să introducă un cazier al şoferului, în baza căruia vor stabili preţul poliţelor. În primul rând, vor să-i urmărească non-stop pe conducători auto prin GPS ca să vadă dacă sunt disciplinaţi sau nu. Şi cum nu-i pot obliga pe toţi să se supună monitorizării, s-au gândit să-i atragă într-un fel. Cine acceptă să i se instaleze pe maşină aparatul de urmărire va plăti RCA mai mic. Tot din 2016, companiile de asigurări cer să aibă acces la baza de date a Poliţiei pentru a afla toate neregulile comise de şoferi în trafic. Celor care au amenzi li se vor vinde poliţe RCA sau Casco mai scumpe. Solicitările reprezentanţilor companiilor de asigurări nu se opresc aici. Ei vor ca şoferii care circulă fără RCA să fie detectaţi de camerele de supraveghere şi amendaţi. La fel cum se întâmplă şi în cazul rovinietei. Statistica arată că 30% din şoferi nu au încheiată o astfel de poliţă. În ceea ce priveşte preţul asigurării, avem o veste bună. Preţul la RCA nu se poate scumpi mai mult de 50% anul viitor, acordul în acest sens fiind semnat cu transporatorii în urma protestului de amploare de acum două săptămâni. Asiguratorii aveau de gând să urce tariful până la 300%.

loading...
Loading...

Citește și

  • În Bucureşti, tarifele RCA pentru tinerii sub 30 de ani practicate de cele patru companii care domină piaţa au scăzut, în medie, cu 20% faţă de anul trecut. Cea mai mare scădere se apropie de 40%. Specialiştii economica.net ne spun cât costă acum o poliţă în Bucureşti, Timişoara şi Constanţa.

  • se scumpeste rca 15 la suta 1 ianuare 2016

    Anul 2016 se apropie cu veşti proaste pentru şoferi. De la 1 ianuarie, aceştia vor scoate din buzunar mai mulţi bani pentru polițele de asigurare. Potrivit, firmelor din domeniu se scumpeşte RCA cu 15 la sută.

  • Pe şoferi îi aşteaptă veşti foarte proaste începând cu 1 ianuarie 2015. Deşi poliţa RCA ne ustură încă de pe acum la buzunare, de la anul va fi şi mai rău! Motivul? Preţurile vor fi mai mari cu aproximativ 30%, după noile modificări ale legislaţiei în domeniu. Click! îţi spune cât te-ar putea costa asigurarea obligatorie auto.

  • polite RCA

    Şoferii pot găsi informaţii utile despre asigurarea de răspundere civilă auto într-un ghid publicat recent de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pe propriul site. Ghidul este disponibil gratuit online şi include, printre altele, informaţii despre calcularea tarifului asigurării şi despre ce se întâmplă dacă nu ai o poliţă RCA, precum şi atenţionări.