Te-au invadat furnicile? Scapă de ele cu soluţii naturale

Ultima actualizare:

Nu le da motive să intre. În primul rând, e bine să te asiguri că nu ai firimituri de mâncare prin casă, că toate alimentele sunt foarte bine acoperite, astfel încât să nu emane miros. Inclusiv o mică pată de suc poate atrage furnicile. Dacă ai animale de companie în casă şi mâncarea le stă la discreţie, pune castronul cu mâncare într-un altul mai mare, cu apă. Dacă furnicile vin spre mâncare, se vor îneca în apă. Nici gunoiul nu trebuie ţinut în casă mai mult de o zi.

Izolează casa. Dacă descoperi găuri prin care intră furnicile, ar fi bine să le astupi. Cea mai bună soluţie este siliconul.

Oţet de mere. Proprietăţile antifungice şi antiinsecticide ale oţetului ajută la eliminarea muşuroaielor de furnici. Pune-l într-o stică cu pulverizator şi aplică-l cu încredere. Sau şterge podele cu o cârpă înmuiată în apă şi oţet.

Căţei de usturoi. Nu sunt preferaţii furnicilor. Din acest motiv, împrăştie-i prin locurile pe unde vezi că ies furnici: colţurile ferestrelor, rosturile de la gresie şi faianţă etc.

Piper negru. Presară-l la toate micile fisuri pe unde pot intra furnici. Rezultatele sunt uimitoare.

Mentă. Este planta care distruge capacitatea de miros a furnicilor. Plasează frunze de mentă întregi sau măcinate la intrările în casă şi în colţurile geamurilor.

Apă fierbinte. Este cel mai simplu şi mai ieftin remediu. O poţi turna peste furnici, dar numai în locuri cu gresie şi faianţă. Mobilierul şi parchetul pot fi afectate. Dacă localizezi cuibul de furnici, este foarte important să torni apă fierbinte şi să îl distrugi.

Scorţişoară, foi de dafin, cafea. Nici aceste arome nu sunt pe placul furnicilor. Poţi pune pe podea beţişoare de scorţişoară, foi de dafin, boabe de cafea sau poţi aplica ulei de scorţişoară în locurile afectate.

Acid boric. Amestecat cu zahăr şi apă, aplicat în zonele cu furnici, le omoară. Nici gândacii de bucătărie nu rezistă acestei soluţii.

Clor. O altă soluţie care omoară furnicile este cea formată din apă şi clor. Amestecă-le într-o sticlută cu pulverizator şi aplică peste furnici.

„Soluţiile naturale sunt de preferat celor chimice mai ales în situaţia în care ai acasă copii sau animale de companie", spune Claudiu Apostol (www.bio-cleaning.ro)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net