Te apuci de curăţenie? Iată 6 greşeli pe care să le eviţi

Ultima actualizare:

Freci covorul pătat cu lichideAi vărsat pe covor un pahar cu vin roşu sau cafea? Greşeala pe care o faci este să freci locul cu o cârpă încercând să îndepărtezi murdăria. Însă, nu faci decât să deteriorezi fibrele şi să întinzi şi mai mult lichidul care, astfel, pătrunde şi mai mult în ţesătură. Cum trebuie procedat? Foloseşte un prosop de hârtie şi tamponează covorul. Apoi, foloseşte un produs din comerţ pentru scos petele.

Cureţi geamurile într-o zi însorităDacă ziua frumoasă şi însorită de afară îţi trezeşte cheful de curăţenie şi mai ales de spălat geamuri, ar trebui să te răzgândeşti. Una dintre greşelile pe care le facem este să spălăm geamurile când afară este soare. Din cauza căldurii, produsul de curăţat pe care îl foloseşti se usucă mult prea repede şi lasă urme pe geamuri. Recomandat este să le speli când afară este înnorat sau când temperaturile nu sunt caniculare.

Foloseşti oţet şi zeamă de lămâie pentru orice produs pe care vrei să-l cureţi Şi lămâia şi oţetul sunt produse acide care pot deteriora obiectele pe care vrei să le cureţi. Gândindu-te că au un nivel de aciditate scăzut, rişti să deteriorezi suprafeţele din marmură, onix sau lemn.

Crezi că fiecare produs de curăţat este şi dezinfectantTotal greşit! Fiecare loc din casă necesită un anumit produs de curăţat în funcţie de murdăria care se adună. Pentru anumite zone ai nevoie de un dezinfectant, pentru altele doar de produse care îndepărtează petele. Renunţă la ideea că lichidul pe care îl foloseşti pentru îndepărtarea grăsimii depuse pe aragaz este şi dezinfectant. Pentru că nu este.

Foloseşti bureţi prea abraziviObiectele se curăţă folosind cârpe moi, bureţi sau perii în funcţie de rezistenţa acestora şi de materialul din care sunt fabricate. De exemplu, un burete prea abraziv poate deteriora suprafaţa din inox a hotei de aragaz. La fel, o perie nepotrivită poate distruge ţesătura covorului.

Foloseşti o cantitate prea mare dintr-un anumit produs de curăţat Iar asta în ideea în care dacă foloseşti mai mult, puterea de curăţare va fi mai mare. Total greşit! Suprafeţele pe care le cureţi vor rămâne lipicioase, dacă foloseşti un produs care nu necesită clătire. Dacă foloseşti un lichid de curăţare care face spumă, îţi va fi foarte greu s-o îndepărtezi în totalitate.

image
image
image
image
image
image
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net