"Tata a țipat la mine, am deschis ochii și am văzut TIR-ul”. Ultimele clipe dinaintea tragediei din Italia

Ultima actualizare:
Imaginile traumatizante de la locul accidentului
Imaginile traumatizante de la locul accidentului

Emil Ciurar, românul de 30 de ani din comuna Petru Rareș, Bistrița-Năsăud, care și-a ucis părinții și doi copii într-un accident teribil, produs, vineri, pe autostrada A1 din Italia, povestește cum fost trezit de tatăl lui când a ațipit la volan. ”Tata a țipat la mine, am deschis ochii și am văzut TIR-ul”. El a primt arest la domiciliu și se află la o rudă din Italia.

Românul Emil Ciurar (30 de ani) este acuzat de omucidere multiplă după ce a adormit la volanul unui Volkswagen Sharan, pe autostrada A1, în Italia.  Judecătorul a validat arestarea lui, însă procurorul Roberto Rossi, cel care conduce ancheta în acest caz, a contastat decizia, scrie observatornews.ro.

Este jale mare în comuna Petru Rareș. Comunitatea de romi din localitate nu-și revine din șoc. Traian Ciurar, fratele lui Emil Ciurar, şoferul care a condus automobilul morţii, a povestit, în Exclusivitate pentru ŞtiriDiaspora.ro, că sicriele celor patru membrii ai familiei vor ajunge în ţară, cel mai probabil, vineri.

Pe TIR-ul în care a intrat Emil Ciurar era un mesaj de încurajare ”Totul va fi bine!”
Pe TIR-ul în care a intrat Emil Ciurar era un mesaj de încurajare ”Totul va fi bine!”

„Îi vom înmormânta, sâmbătă, aici, în comună. Nu ne-a ajutat nimeni să-i aducem acasă pentru a-i înmormânta. Nici Ambasada României nu ne-a ajutat. Singuri le-am făcut pe toate. Era pentru prima dată când mergeau în Italia. Se ducea la un frate de-al meu. Se duceau să muncească“, spune Traian Ciurar.

La audieri, Emil Ciurar, asistat de avocatul Christian Vannucchi, s-a prelevat de dreptul de a nu răspunde interogării și nu a spus nimic despre accidentul pe care l-a provocat vineri, în urma căruia i-au murit părinții și doi dintre cei patru copii.

În fața anchetatorilor, Emil Ciurar a încercat să-și aducă aminte despre ce s-a întâmplat în ultimele clipe înainte de producerea tragediei. El a spus că era foarte obosit, după ce condusese 30 de ore, fără oprire, mai bine de 1.600 de kilometri. A adormit la volan.

"Tata a țipat la mine: Fii atent! Am deschis ochii, am văzut TIR-ul în fața mea și am încercat să trag stânga de volan. Câțiva centimetri și i-aș fi putut salva pe toți", își amintește bărbatul.

În secundele ce au urmat s-a dezlănțuit iadul. Ajunseseră la kilometrul 360 în zona Badia al Pino (Arezzo), după o curbă. Emil s-a speriat a pierdut controlul volanului și s-a izbit cu mașina de un TIR parcat, apoi a ricoșat într-un Nissan Qashqai. Apoi totul s-a terminat. Patru vieți s-au stins în câteva secunde. Pe copertina TIR-ului pe care nu l-a văzut Emil Ciurar era imprimat un mare curcubeu cu mesajul ”Totul va fi bine!”.


    Pe TIR-ul în care a intrat Emil Ciurar era un mesaj de încurajare ”Totul va fi bine!”foto: captura
Pe TIR-ul în care a intrat Emil Ciurar era un mesaj de încurajare ”Totul va fi bine!”foto: captura

"L-am avut pe tata lângă mine. I-am văzut trupul și pe cel al mamei mele pe asfalt. Mi-am scos copiii din mașină, am vrut să-i salvez", a spus Emil Ciurar, potrivit corrierediarezzo.corr.it.

Bărbatul a început să își strige cu disperare părinții și copiii. Însă nu i-a răspuns nimeni. Poliția l-a găsit dându-și palme în cap, de disperare.

Emil Ciurar este acuzat de omucidere multiplă. Anchetatorii merg pe ipoteza că românul a adormit la volan și astfel a pierdut controlul mașinii pe un drum drept, fără obstacole sau care să pună probleme de vizibilitate. În urma analizelor s-a constatat că nu consumase alcool și nici alte substanțe interzise.

Reamintim că doi dintre copiii lui Emil Ciurar - o fetiță de 8 luni și un băiețel de 10 ani - precum și părinții acestuia, au murit pe loc, vineri, după impactul mașinii cu un TIR.  El a scăpat nevătămat, însă soția lui și ceilalți doi copii au fost transportați în stare gravă la spital. Ciurar riscă 21 de ani de închisoare.

Citește și:

VIDEO Mărturia românului care și-a pierdut copiii și părinții în accidentul din Italia: ”Eram mort de obosit”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net