Suntem rușinea Europei la capitolul autostrăzi!

Ultima actualizare:

    România are, în  prezent, peste  700 km de  autostradă
România are, în prezent, peste 700 km de autostradă

România, al doilea mare stat din Europa Centrală și de Est, rămâne codașă printre țările din regiune din punct de vedere al numărului de kilometri de autostradă raportat la populație și la suprafață, scrie HotNews.ro.

Ultimele cifre centralizate de instituțiile europene datează din 2013-2014. De atunci, în România au fost construiți puțin peste 100 km de autostradă, în timp ce alte țări, precum Polonia, Cehia și Ungaria, au ajuns mult mai departe.

Așadar, datele arată că, în 2014, România, țară cu o suprafață totală de 238,4 mii de kilometri pătrați și o populație de 19,5 milioane de locuitori, avea  647 km de autostradă. Tot atunci, Polonia (țară cu o suprafață de 312,6 mii km pătrați și o polulație de 38,6 milioane de locuitor) avea 2.549 km de autostradă, Ungaria (cu o suprafață de 93 de mii km pătrați și o populație de 9,8 milioane de locuitori) avea 1.361 km de autostradă, iar Croația (cu o suprafață de 56,6 de mii de km pătrați și o populație de 4,2 milioane de locuitori) avea 1.280 km de autostradă.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net