A strâns 4.000 de creioane în memoria tatălui său deportat în Siberia

Ultima actualizare:

    Dr. Mihai Petcu  a adunat creioane  din toate  colţurile lumii
Dr. Mihai Petcu a adunat creioane din toate colţurile lumii

Unii colecţionează timbre, alţii căni. Cei mai bogaţi, maşini. Dr. Mihai Petcu, un conoscut fermier din Comuna Pantelimon, colecţionează de ani de zile creioane.

Avea patru luni când tatăl său a fost deportat în Siberia, aproape de Polul Nord. Mihai Petcu nu a ştiut cum arată părintele lui până când a împlinit patru ani, dar o vedea pe mama sa plângând când primea câte o scrisoare de la 1.500 km distanţă.

”Marioară dragă!”, scria Ion Petcu, învăţător în Ialomiţa. ”Scria cu creionul chimic, muiat în gură. S-a întors acasă după trei ani şi jumătate, doar cu hainele de pe el şi cu ce a mai rămas din creionul chimic. Din respect pentru tatăl meu, am început să strâng creioane din toată lumea: America, Israel, Rusia, Australia, de la Disneyland, cu chipul lui Lucy din Dallas, sub formă de ştiulete sau de vacă stilizată. Ultima dată când le-am numărat depăşisem 3.500, dar am continuat să adun”, ne-a povestit fermierul Mihai Petcu. 

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net