Ştefan Mindea, medic şi preot: ”Fără harul lui Dumnezeu, actul medical este un chin”

Ultima actualizare:

    Ștefan Mindea este medic neurochirug și preotfoto: Facebook
Ștefan Mindea este medic neurochirug și preotfoto: Facebook

Doctorul Ştefan Mindea a renunțat la cariera spectaculoasă din America pentru a trata pacienții din România. Și face acest lucru din două direcții: pe de o parte le alină oamenilor suferințele trupești, pentru că este medic, iar pe de altă parte le alină și sufletul, pentru că este și preot.

Ştefan Mindea este neurochirug și acum s-a mutat la Constanța. Este preot și doctor în localitatea Lumina. El a ajuns în Statele Unite la vârsta de cinci ani, emigrând împreună cu părinții pe vremea când țara noastră era sub regimul comunist. La 36 de ani a înfiinţat prima secţie de Neurochirurgie Minim Invazivă a Universității Stanford, scrie observatornews.ro. A fost cel mai tânăr şef de secţie din istoria spitalului.

Acum el este și preot. Dar acasă, în România, unde s-a întors după 35 de ani de America. Aici, împreună cu soția au investit un milion de euro în aparatură medicală pentru a-i opera pe români ca afară. Despre faptul că face în paralel două meserii, Ştefan Mindea spune că  ”orice boală trupească are şi una sufletească. Din acest motiv, consider ideal, în condiţiile perfecte, fiecare medic să fie şi preot” și crede că aceasta este combinația perfectă pentru a vindeca trupurile și sufletele oamenilor.

Soţia îi este alături şi în sala de operaţie. Împreună au şase copii.

Medicul Ștefan Mindea a devenit și preot
Medicul Ștefan Mindea a devenit și preot

El spune că a decis să devină și preot în sala de operație, când a realizat că viaţa nu stă numai în mâinile medicilor.

”Fără harul lui Dumnezeu, actul medical este un chin. Am avut momente încât cele mai complexe cazuri se desfăşurau aşa fără probleme şi natural”, a spus medicul preot.

Într-o ceremonie emoţionantă, în a doua zi de Rusalii, la Mănăstirea Văcăreștii Noi din comuna constănţeană Lumina, neurochirgul Ştefan Mindea a fost hirotonit preot, devenind, de astăzi, și doctor spiritual al semenilor săi.

”Mă voi strădui să apăr Sfânta Biserica, păzind-o de defăimare și de dezbinare. În caz contrar voi suporta consecințele canonice. Așa să-mi ajute Dumnezeu”, a spus medicul neurochirurg, la depunerea jurământului preoțesc, potrivit 3dots.ro.

Astfel, a ales să facă cele două meserii. În localitatea Lumina, dimineaţa, este la Biserică, iar după-amiază, în sala de operaţie.

Citește și: 

”Simt că aceşti copii sunt nepoţii mei”. Povestea medicului sirian care a salvat 50 de copii în timpul pandemiei, în România

Dr. Cătălin Cîrstoveanu: „Am aplicat în ţară tot ce-am învăţat în străinătate“

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net