Stareţa de la Tanacu, la un pas de libertate

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Maica Neonila, pe numele ei Nicoleta Sofia Arcălianu, va ieşi luna viitoare din închisoare. Fosta măicuţă a fost condamnată, în 2008, la 6 ani de puşcărie în dosarul exorcizării de la Mănăstirea Tanacu.

O comisie de la Penitenciarul Bacău a dat undă verde pentru ca Arcălianu să fie eliberată condiţionat. „Pe perioada ispăşirii pedepsei, măicuţa a avut un comportament bun, participând inclusiv la activităţile cultural-educative ale penitenciarului. De asemenea, a participat la slujbele de la capela închisorii şi a avut mai multe zile de muncă, reuşind astfel să-şi reducă pedeapsa", a spus purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bacău, Mădălina Mătăsaru, precizând că maica Neonila a fost un exemplu pentru celelalte deţinute.

Tot pentru bună purtare, la sfârşitul anului trecut, maicile Siluana (Simona Birdănaş), Pahomia (Elena Oţel) şi Anas-tasia (Adina Lucia Cepreaga) au fost eliberate din Penitenciarul pentru Femei Târgşor.

simeon stalpnicul png

Alături de maica Neonila, cele trei au fost găsite vinovate pentru uciderea măicuţei Irina Cornici, într-un ritual de exorcizare efectuat de ieromonahul Petru Daniel Corogeanu.

Cei cinci au fost condamnaţi la începutul anului 2008, cele mai mari pedepse primindu-le Daniel Corogeanu (7 ani) şi maica stareţă (6 ani). Daniel Corogeanu îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul Vaslui şi poate fi eliberat, cel mai devreme, în primăvara a anului viitor. (Bogdan Ogrinj)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net