Soțul bolnav de COVID, soția nu, deși stau în aceeași casă. Cum explică medicii astfel de situații

Ultima actualizare:

    Există situații în care unii membri ai familiei fac COVID, alții nuFoto: Shutterstock
Există situații în care unii membri ai familiei fac COVID, alții nuFoto: Shutterstock

Știm cu toții cât de contagios este COVID-19, poți să iei virusul doar dacă lași puțin garda jos și nu ești atent. Cu toate acestea, există situații aparent inexplicabile în care unii membri ai familiei fac boala, iar alții nu, deși locuiesc în aceeași casă, dorm în același pat, împart aceleași farfurii la masă.

Medicii au întâlnit numeroase cazuri în care soțul a fost testat pozitiv, iar soția negativ și invers. Sau părinții care fac boala, dar nu și copiii. Managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, dr. Beatrice Mahler, susține că aceste situații pot avea două explicații.

Imunitatea puternică, una dintre explicații

„Pe de o parte, putem avea persoane care nu dezvoltă simptome ale bolii și atunci, cel puțin conform definiției de caz, ele nu sunt testate și practic, nu depistăm cazul pozitiv pentru că el nu s-a testat. Dar există și posibilitatea ca persoanele respective să aibă o imunitate bună, o imunitate de moment care să permită ca această infecție să nu se producă în corpul lor. Sunt studii în acest sens, nu sunt date publicității, dar se ridică problema unui sistem imunitar eficient”, a declarat dr. Beatrice Mahler într-o intervenție la Digi24.

Aerisiți bine încăperile!

Pe lângă imunitate, mai contează și cantitatea de particule care ajunge în organism. Cu cât mai multe, cu atât riscul e mai mare. „Acolo unde există o expunere la un mediu în care cantitatea de virus este foarte mare, riscul de boală este mul mai mare. De aceea este extrem de important ca acasă sau la locul de muncă să ținem ferestrele permanent deschise, să avem o ventilație adecvată, pentru că ea scade riscul de infecție. Sigur, la această ventilație adecvată se adaugă spălatul mâinilor și purtarea măștilor”, mai spune medicul.

Într-un interviu pentru Click!, managerul de la Marius Nasta a vorbit pe larg despre importanța imunității în boala COVID, susținând că aceasta ajută corpul să lupte mai eficient cu virusul invadator. „Imunitatea nu ne păzește de infectare, nu previne contaminarea cu  SARS-CoV-2. Asta se face prin vaccinare și prin reguli de igienă. Însă imunitatea bună ne oferă un răspuns adecvant atunci când suntem infectați și ajută vindecarea. Este extrem de importantă în orice infecție”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net