Sindicaliștii din sănătate au ieșit din nou în stradă

Ultima actualizare:

    Federația Sanitas a organizat un miting azi, în Piața Victoriei din București
Federația Sanitas a organizat un miting azi, în Piața Victoriei din București

După „mitingul epuizării” din noiembrie 2020, sindicaliștii din sănătate au ieșit din nou în stradă. Ieri la prânz, medici și asistente din toată țara au pichetat prefecturile și sediul Guvernului. De această dată, supărarea lor vizează ordonanța de urgență 226/2020, care prevede înghețarea salariilor și a pensiilor, în acest an.

„Refuzul Guvernului de a respecta legea și de a acorda salariile cuvenite pentru anul 2021 salariaților din sănătate și asistență socială reprezintă o jignire la adresa efortului pe care fiecare dintre aceștia îl depune zi de zi la locul de muncă, de mai bine de 11 luni”, au declarat sindicaliștii pentru Agerpres.

Mii de oameni au ieșit în stradă la Covasna, Arad, Alba, Maramureș, Suceava, Cluj, Hunedoara, Olt, Vâlcea, Constanța, Buzău, Sălaj, Timiș, Gorj, Brăila, Dâmbovița, Vaslui, Caraș-Severin, Mureș, Iași și București. „Marți, între orele 12-13, vom picheta Prefectura Suceava pentru a transmite mesajul membrilor noștri nemulțumiți de înghețarea salariilor, a sporurilor și a stimulentul de risc din asistența socială”, au scris sindicaliștii pe Facebook. Acțiuni similare vor mai fi organizate și în perioada următoare.

Au fost proteste și la Brăila
Au fost proteste și la Brăila

Solicitările sindicaliștilor din sănătate

Și polițiștii protestează

Și polițiștii sunt nemulțumiți de înghețarea salariilor și amenință că nu vor mai da amenzi, ci doar avertismente. Ieri a fost prima zi în care și-au dus la bun sfârșit „promisiunea”. De săptămâna viitoare este planificată a doua etapă a acțiunilor de protest – nu vor mai efectua ore suplimentare, iar din 25 ianuarie este programată a treia etapă. Atunci, nu vor mai răspunde decât la urgențele semnalate la 112.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net