Și tu poți fi Moș Crăciun, în decembrie! Cine sunt cei care au nevoie de ajutor

Ultima actualizare:
Centru de donare din zona Park Lake
Centru de donare din zona Park Lake

2020 – ce an! Unul plin de nesiguranță, de restricții, de suferință! Și încă nu s-a terminat. Sărbătorile de iarnă nu vor avea nici pe departe strălucirea de altădată, nu vom mai merge în vacanțe, nu vom mai întinde mese festive cu prietenii, părinții, rudele. Ce putem face? Ne putem uita mai atent spre cei care trec prin clipe mult mai grele decât noi și care acum au nevoie de „Moș Crăciun” mai mult ca niciodată.

Dacă vrei să fii bucuros pentru câteva momente sau pentru o zi, cumpără-ţi ceva drăguţ, umple-ţi masa cu bunătăţi, răsfaţă-te. Dacă vrei să simţi adevărata fericire, fă ceva pentru cei din jur! Cumpără-i o supă caldă unui bătrân, donează lucruri pe care nu le mai foloseşti unei familii nevoiaşe, du-le dulciuri copiilor la care Moşul nu poate trece anul acesta. Fii tu Moş Crăciun şi îi vei face sufletului tău cel mai frumos cadou!

Mulţi nu se implică în acţiuni umanitare pentru că nu ştiu exact ce să doneze, cine are nevoie de ajutor, unde se colectează toate cadourile etc. Tocmai de aceea îţi venim în ajutor cu câteva sugestii. În principiu, cei care se ocupă de strângerea donaţiilor şi a ajutoarelor sunt ONG-urile, primăriile şi bisericile.

Îndeplinește dorințele din scrisoarea unui copil

Alexandru, un băiețel de 14 ani din Gherghița, vrea un trening mai gros mărimea M și adidași albi mărimea 38, David (6 ani) visează la o pereche de pijamale și la o carte cu dinozauri, iar Mario (9 ani) din Mioveni vrea de a Moșul o ciocolată și o păpușică pentru surioara lui. Sunt dorințe simple publicate pe site-ul Asociației Hai să Ajutăm, secțiunea „Scrisorile lui Moș Crăciun 2020”. Alte scrisori la care poți răspunde și tu găsești pe site-ul Armata Salvării România, o mișcare internațională creștină de binefacere, care colaborează și cu direcțiile de asistență socială. Aici poți alege să sponsorizezi unul sau mai mulți copii incluși în campania Angel Tree. La fiecare e specificat numele, vârsta și dorința către Moșul. Au fost 285 de copii înscriși, au mai rămas de ajutat 122. După ce ai „adoptat un îngeraș”, următorul pas este să mergi la cumpărături pentru a-i îndeplini dorința. Poți face cumpărăturile și online, apoi le vei trimite la sediul fundației, până la data de 14 decembrie.

Fii voluntar!

Oamenii străzii au nevoie de o supă caldă nu doar în decembrie, de Crăciun, ci zi de zi
Oamenii străzii au nevoie de o supă caldă nu doar în decembrie, de Crăciun, ci zi de zi

Sunt atâtea asociații care au nevoie de ajutor, mai ales în perioada de iarnă. Dacă ai timp liber, folosește-l altfel decât stând pe canapea, la televizor! Înscrie-te ca voluntar și dă o mână de ajutor. „Noi împărțim supă caldă oamenilor străzii, distribuim pachete cu alimente familiilor nevoiașe, adunăm fonduri pentru a „salva Crăciunul”, în diverse zone din oraș și multe altele”, ne spune Adriana Simac, asistent social în cadrul Asociației Armata Salvării, pe care am întâlnit-o într-o seară în sectorul 2 al Capitalei. Alături de un voluntar, tocmai oferea supă caldă unui om al străzii. De asemenea, voluntarii de la Hospice Casa Speranței ajută la servirea mesei în centrele de zi pentru adulți și copii, sortează donațiile, gătesc și spală vasele în bucătărie. Poți să te înscrii ca voluntar și pe Salvați Copiii sau Hai să Ajutăm.

Unde poți dona haine


    Centru de donare din zona Park LakeFoto: Banca de Haine
Centru de donare din zona Park LakeFoto: Banca de Haine

Ai haine pe care ai vrea să le donezi? Asociația Banca de Haine a amplasat containere în mai multe zone din București, dar și din țară. Le poți duce personal sau le poți trimite și prin curier, direct către sediul asociației. Hainele pot fi de orice tip, mărime sau categorie, trebuie doar să te asiguri că sunt în stare bună și igienizate. Containerele sunt amplasate până la data de 22 decembrie, în următoarele locuri:

  • București:zona AFI Cotroceni: Bulevardul General Vasile Milea 4, în fața sediului ING (este mai aproape de intersecția APACA decât Mall AFI);
  • București: Cora Lujerului, Bd. Iuliu Maniu 19, la intrarea principală a magazinului, dinspre pasajul Lujerului;
  • București: zona Cișmigiu, Bd. Regina Elisabeta 44, în stația STB Grădina Cișmigiu (colț cu strada Ioan Zalomit), vis-a-vis de Primăria Capitalei;
  • București: zona Unirii/Cocor, Bd. Ion C Brătianu, înainte de intersecția Unirii, pe partea cu Magazinul Cocor, pe colțul cu Raiffeisen Bank;
  • București: zona Park Lake, Bd. Camil Ressu 23E, în fața pieței Râmnicu Sărat;
  • Brașov: Bd. Saturn 745, vizavi de Raiffeisen Bank;
  • Cluj: Stația OMV de pe Calea Turzii 237;
  • Constanța: stația OMV de pe Bd. Tomis, str. Suceava;
  • Timișoara: Piața Victoriei 3, lângă Fântâna cu Pești.

Ajutor pentru oamenii străzii

Voluntarii Asociației Armata Salvării distribuie pachete cu alimente familiilor nevoiașe din București
Voluntarii Asociației Armata Salvării distribuie pachete cu alimente familiilor nevoiașe din București

Iarna este o perioadă dificilă pentru fără adăpost. Samusocial este o organizație non-profit care le întinde o mână de ajutor, le mediatizează poveștile și ajută la strângerea lucrurilor necesare pentru ei. Echipa mobilă distribuie haine, pături, alimente neperisabile, supă caldă sau medicamente.

Vorbește cu preoţii

Mulţi cunosc cazurile sociale către care să-ți îndrepți atenţia. De asemenea, în faţa bisericilor găseşti, de obicei, mulţi oameni ai străzii care primesc şi se bucură de orice dar: mâncare, haine, bani. Mulţi dintre ei nu au ocazia să mănânce o masă caldă, o friptură, o prăjitură bună. Dacă ai gătit mai mult, pune câteva bucate într-o caserolă şi împarte cu cei care nu au.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net