Şi-au tras pensii de zeci de milioane cu o ridicare de mână

Ultima actualizare:

    Parlamentarii au decis că merită la bătrâneţe între 1.500  şi 4.600 de lei pe lună pentru «serviciile» aduse ţării
Parlamentarii au decis că merită la bătrâneţe între 1.500 şi 4.600 de lei pe lună pentru «serviciile» aduse ţării

Pensia medie în România este de 860 de lei, conform datelor Institutului Naţional de Statistică. Nu şi pentru parlamentarii care vor ieşi la pensie. Ei şi-au votat marţi (16 iunie), ca, pe lângă pensiile cuvenite la împlinirea vârstei, să primească şi nişte indemnizaţii babane.

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost adoptat marţi (16 iunie), în şedinţa de plen a Parlamentului. Au fost 303 voturi ”pentru”, 124 ”împotrivă”. Dacă preşedintele Klaus Iohannis promulgă această lege, parlamentarii vor avea, pe lângă pensie, câte o indemnizaţie specială de 1.500 lei dacă sunt după un mandat, 3.100 lei, dacă au fost de două ori în Parlament şi 4.600 de lei dacă au avut trei mandate.

De pildă, Anghel Stanciu este deputat la al şaselea mandat consecutiv, începând cu 1992. El are 66 de ani, adică a depăşit vârsta de pensionare, aşa că odată cu adoptarea şi promulgarea legii pensiilor speciale ar încasa, pe lângă pensie, încă aproximativ 4.600 de lei pe lună, scrie gandul.info. Acesta i-a încurajat pe deputaţi să voteze. ”Astăzi (n.r. - ieri) este rândul să vă luaţi Parlamentul înapoi, pentru un Parlament puternic, perfecţionist”, a strigat de la tribuna Plenului.

Ministrul muncii, Rovana Plumb, declara, în 4 iunie, că Guvernul nu sprijină proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari, deoarece are un angajament cu instituţiile financiare internaţionale. Asta a spus şi Ludovic Orban, ieri, în Plen, atrăgându-le atenţia colegilor că, dacă vor ridica mâna în grup, vor da dovadă de egoism. ”În momentul în care aţi candidat nu le-aţi spus cetăţenilor că aveţi de gând majorarea pensiilor parlamentarilor. Cunoşteaţi foarte bine care este legislaţia în domeniu.Votând un astfel de proiect, veţi duce Parlamentul la un nivel de încredere mai joasă decât orice altă instituţie din România. Dacă votaţi acest proiect, veţi da dovadă de egoism, faţă de oamenii care nu ne-au trimis aici să ne rezolvăm problemele noastre, ci să le rezolvam problemele lor”, le-a spus Orban.

Nimeni nu l-a ascultat. Ba, mai mult, cu toţii au uitat de sărmanii ţării, care primesc de la stat o pensie socială care nu depăşeşte 400 de lei, de aproape patru ori mai mică decât indemnizaţia pe care o primeşte de acum un parlamentar cu un sigur mandat.

«Mamaie are 600 de lei după o viaţă de muncă»

Costin Sofronie, 28 ani, student. ”Ce ruşine! Mamaie primeşte 600 de lei, după ce s-a spetit toată viaţa. S-au gândit să fie bine pentru ei, nu pentru noi. Problema este că nu ai ce să faci.”

Sorin Vasiliu, 46 ani, taximetrist. Nesimţire. Ce altceva să spun? Nu au făcut nimic pentru noi. În loc de legi fac numai idioţenii. I-am votat pentru un program şi ei fac mizerii.”

Cosmina Muşat, specialist IT, 26 ani. ”Ei muncesc mai mult ca noi? Nu merită nici 15% din salariile lor, pentru că nu muncesc. Nu au făcut drumuri, nimic pentru educaţie şi sănătate. Din păcate, suntem la mâna lor.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net