Sezonul estival debutează cu gălăgie. Ministrul Turismului vrea liniște

Parcă în ciuda vremii de afară, autoritățile se pregătesc intens de deschiderea sezonului estival pe litoralul românesc și în Delta Dunării. Organizatorii promit concerte, petreceri pe plajă, festivaluri de muzică și show-uri de drift, adică tot ce nu-i e pe plac ministrului Turismului, Mircea Titus Dobre.

Germanii ne dau de gol și se plâng autorităților că suntem zgomotoși și insensibili la reclamațiile lor. Plecând de la această remarcă, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a afirmat că vrea mai multă liniște în stațiunile de la malul Mării Negre. Conform acestuia, Costinești, Eforie și Vama Veche ar fi cele mai zgomotoase locuri de pe Litoral, motiv pentru care va ordona demararea unor acțiuni de măsurare a nivelului de zgomot. Localurile care depășeșc limita de zgomot acceptată vor suferi sancțiuni contravenționale.

„Mă gândesc la o măsurare a decibelilor din anumite zone de pe litoralul românesc, pentru că acest lucru mi-a fost ridicat chiar de turoperatori din Germania în momentul în care am participat la Târgul de la Berlin. Eu nu-mi permit cât conduc această instituţie să avem reclamaţie sau să pierdem turişti doar din acest motiv”, a declarat ministrul Turismului. 

De cealaltă parte, Asociația  „Litoral Delta Dunării” tocmai a anunțat cu ce evenimente îi așteaptă pe turiști anul acesta la mare. Iată programul evenimentelor!

MAMAIA – VAMA VECHE

Seria de evenimente va începe pe 27 aprilie, odată cu ediţia 21 a festivalului de muzică electronică Sunwaves. Aici sunt aşteptaţi peste 8.000 de turişti străini, cei mai mulți din Marea Britanie, Italia, Franţa şi Germania, şi mii de vizitatori români. Festivalul va dura patru zile şi va înregistra peste 80.000 vizitatori repetitivi.

startul sezonului estival, vacanta Marea Neagra, sezon cald, turism Marea Neagra, evenimente MamaiaZoom
Sunwaves, festivalul muzicii electronice, va fi și anul acesta un punct de reper pe Litoral. Foto: sunwaves-net.ro

Tot pe 27 aprilie se redeschide Bicaz Pirates Resort în Mamaia, primul hotel tematic de pe Litoral.

Pe 28 aprilie îşi deschide porţile primul Festival gastronomic al verii – „Festival du Bonheur – pour les gourmands”, ce va avea loc în zona Mamaia Nord, în zona plajei (Camping Enigma), pe o suprafaţă de 15.000 mp. Intrarea este liberă, iar accesul la cumpărarea de mâncare de la cele 60 de food trucks cu preparate româneşti, americane, mexicane, japoneze şi multe altele se va face în baza unui card ce va fi alimentat de turişti cu orice sumă dorită.

În seara de 28 aprilie se dă startul sezonul de petreceri în cluburi și pe plajă în Mamaia.

Pe 30 aprilie, în Piațeta Cazino, are loc Mamaia & Constanța Drift Games by the Sea, un show de îndemânare oferit de opt piloți specializați în derapaje controlate.

Programul evenimentului auto este următorul:

12.00 – 13.00 – expoziţie statică maşini şi piloţi de drift – Piaţeta Cazino Mamaia
14.00 – 19.00 – Drift Games by the Sea – Constanţa, Poarta 1 Cazino – Port Constanţa
16.00 -  24.00 – Mega Concert pe Plaja Hotel Flora Mamaia cu trupele Provincialii, Vunk şi îndrăgitul Ionuţ Galani. Lansăm împreună un Show de artificii şi mii de lampioane între Mamaia, Delta Dunării şi Vama Veche, alături de turiştii noştri şi de ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, invitatul nostru.

NĂVODARI

Tradiţionala Serbare Câmpenească, în Tabăra Delfinul.

CERNAVODĂ

29 aprilie: Festivalul etnic „Ziua Internaţională a Dansului”.

CRIȘAN – DELTA DUNĂRII

Startul sezonului estival, cu evenimente în premieră, care vor deveni o tradiție pentru Delta Dunării.

loading...
Loading...