Senatorii vor să muncim mai puţin vinerea

Ultima actualizare:

    Doi senatori vor să  modifice Codul Muncii,  pentru ca vinerea să avem  cu toţii zi scurtă
Doi senatori vor să modifice Codul Muncii, pentru ca vinerea să avem cu toţii zi scurtă

Stresul la locul de muncă este o problemă. La această concluzie au ajuns şi doi senatori care vor să modifice Codul Muncii, pentru ca vinerea să avem cu toţii zi scurtă.

Pe timpul lui Ceauşescu, românii munceau şase zile din şapte. Acum, merg la serviciu doar cinci zile, iar vinerea, pentru mulţi angajaţi din sistemul bugetar, programul este scurt: la cel târziu ora 14.00, îşi pun geanta pe umăr şi pleacă acasă.

Parlamentarii vor ca toţi salariaţii să beneficieze de acest privilegiu. Tocmai de aceea, doi senatori liberali au depus la Senat o propunere de modificare a Codului Muncii, prin care cer ca numărul de ore de muncă săptămânale să fie redus de la 40 la 38. Mai precis, propun ca ziua de vineri să aibă prin lege şase ore de muncă şi nu opt, respectiv nouă, aşa cum e la privat. Cererea este motivată de faptul că stresul la muncă a crescut. Românii au 12 zile libere în 2016, stabilite pentru sărbători publice sau religioase, dintre care şapte sunt în timpul săptămânii, iar celelalte cinci în weekend.

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net