Secţie de pediatrie închisă la spitalul din Bacău unde un copil a fost legat de pat. Explicaţia oficială

Ultima actualizare:

    Copilul de un an şi jumătate era legat de pat cu hamul (captură Antena 3)
Copilul de un an şi jumătate era legat de pat cu hamul (captură Antena 3)

Şase saloane ale Secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău au fost închise de către autorităţile sanitare băcăuane în scopul igienizării lor, după ce, cu o zi în urmă, au apărut imagini cu un copil de un an şi jumătate legat cu hamul de pătuţ într-unul din saloanele respective.

Zece copii internaţi aici, printre care şi copilul de un an şi jumătate legat cu hamul de pătuţ, au fost mutaţi în alte camere cu paturi ale aceleiaşi secţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia luată de către conducerea unităţii spitaliceşti vine în urma unui control desfăşurat de Direcţia de Sănătate Publică Bacău, după ce inspectorii acestei instituţii au constatat că în respectivele saloane nu sunt respectate condiţiile igienico-sanitare.

"Prin măsura dispusă de către autorităţile sanitare s-a decis restrângerea activităţii pe o parte a tronsonului Secţiei de Pediatrie în vederea efectuării igienizării în cele şase saloane. De fapt, este vorba doar de îndepărtarea unor pete de infiltraţii apărute pe tavan în urma ploilor de astă toamnă, la îmbinarea a două corpuri de clădire ale spitalului. Ulterior, cei zece copii vor reveni la loc, în aceleaşi saloane în care au fost internaţi şi până acum", a declarat pentru MEDIAFAX directorul medical al SJU Bacău, Aurelia Ţaga.

Potrivit sursei citate, cele şase saloane ar putea fi redeschise în două-trei zile, atât cât va dura igienizarea acestora.

În ceea ce-l priveşte pe copilul de un an şi jumătate legat cu hamul de pătuţul din salon, acesta se află în continuare internat în spital sub tratament medicamentos, evoluţia stării de sănătate a acestuia fiind una favorabilă, susţine directorul medical Aurelia Ţaga.

"Copilul a ajuns la spital pe data de 27 decembrie 2013 cu o stare febrilă, fiind diagnosticat cu faringo-amigdalită acută. I-a fost schimbat de mai multe ori tratametul, în prezent boala fiind în involuţie", a spus directorul medical.

Potrivit aceleiaşi surse, copilul, în vârstă de un an şi jumătate, a fost internat pe sectorul de Sugari, însă fără aparţinători, mama sa fiind internată în Secţia de TBC a spitalului.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net