Schimbarea la Faţă a Domnului

Ultima actualizare:

    Creştinii prăznuiesc Schimbarea  la Faţă a Domnului. Click! îţi spune  totul despre această mare sărbătoare
Creştinii prăznuiesc Schimbarea la Faţă a Domnului. Click! îţi spune totul despre această mare sărbătoare

Fetele nu au voie să se pieptene fiindcă nu le mai creşte părul tot anul, iar cine spală joi haine va fi năpădit de păduchi şi ploşnite. Sunt doar câteva dintre superstiţiile românilor care prăznuiesc azi Schimbarea la Faţă a Domnului.

Această zi din Postul Adormirii Maicii Domnului înseamnă data la care Iisus, împreună cu trei dintre mucenicii cei mai apropiaţi, Petru, Iacob si Ioan, au urcat pe muntele Tabor. Pe când Iisus se ruga, apostolii, moleşiţi de somn, au tresărit deodată la o privelişte nemaivăzută: chipul Mântuitorului s-a făcut altul, faţa Lui strălucea ca soarele, iar hainele Lui se făcuseră albe că zăpada.

Imediat au avut însă parte de un alt lucru neobişnuit: în această lumină, doi bărbaţi stăteau de vorbă cu Iisus despre patima şi moartea Sa în Ierusalim. Este vorba despre marii prooroci ai Vechiului Testament, Moise şi Ilie, potrivit crestinortodox.ro.

Schimbarea la Faţă a Domnului: Oamenii care se roagă pot scăpa de patimi

Tradiţia spune că pe 6 august nu e bine să te cerţi cu nimeni şi nici să fii certat de cineva, fiindcă aşa vei fi tot anul. Fetele sunt sfătuite să nu se pieptene în această zi, pentru că nu le mai creşte părul, aşa cum nu mai creşte nici iarbă. “Cine spală haine în această zi va fi năpădit de păduchi şi ploşniţe. Oamenii care se roagă în această zi să scape de o patimă vor fi vindecaţi. Dacă vor ţine post în această zi, femeile însărcinate vor avea o naştere uşoară şi copii sănătoşi”, spune un specialist în etnografie şi folclor.

Schimbarea la Faţă a Domnului

În această perioadă se sfinţesc grădinile, boabele de grâu pentru semănat şi recoltele. Dacă în Ziua Schimbării la Faţă, când e şi dezlegare la peşte, vremea este însorită, toamna va fi una roditoare şi îmbelşugată. În schimb, dacă plouă, toamna va fi una mohorâtă.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net