S-a spânzurat după ce a primit 7 ani pensie falsă. Soţia lui a făcut acelaşi gest

Ultima actualizare:

    Cadavrele celor doi soţi spânzuraţi au fost găsite de poliţişti în magazia din curteFoto: Shutterstock
Cadavrele celor doi soţi spânzuraţi au fost găsite de poliţişti în magazia din curteFoto: Shutterstock

Tragedie într-o familie din oraşul Bălan, din judeţul Harghita. Două persoane, soţ şi soţie, şi-au pus, luni, ştreangul de gât, când au aflat că au de dat la casa de pensii peste 41.000 de lei. Bărbatul se pensionase cu acte false şi a primit bani necuveniţi timp de şapte ani.

cia l-a împins să facă lucruri ilegale. Fusese disponibilizat de la Mina Bălan, unde lucrase timp de 15 ani şi cum nu găsise un alt loc de muncă, Iuliu Pop, pe atunci în vârstă de 47 de ani, s-a gândit că cel mai bine ar fi să iasă la pensie. Dar cum nu îndeplinea condiţiile, mai avea nevoie de încă 4 ani şi 10 luni de vechime, acesta a făcut rost de o adeverinţă falsă. Din ea reieşea faptul că a lucrat alţi cinci ani la o societate care are activitate minieră, mai exact prospectare geologică. Hârtia era atât de bine întocmită încât nimeni nu şi-a dat seama că era un fals. “Arăta precum una normală. Avea număr de înregistrare, date de certificare privind condiţiile speciale. Un fost angajat al firmei, care între timp a decedat, se ocupa cu întocmirea adeverinţelor false”, au declarat pentru Click! surse din cadrul Casei Judeţene de Pensii Harghita.

Trăiau din venitul bărbatului 

Cadavrele celor doi soţi spânzuraţi au fost găsite de poliţişti în magazia din curte
Cadavrele celor doi soţi spânzuraţi au fost găsite de poliţişti în magazia din curte

După şapte ani, timp în care Iuliu Pop a primit lunar 1.200 de lei, cineva a făcut o sesizare cu privire la falsuri. ”Imediat, am început verificările. În reclamaţie era vorba despre o altă persoană. Am trimis adrese la societatea respectivă şi aşa l-am depistat pe Pop, dar şi pe alţi 40 de pensionari falşi. Pe 9 mai le-am trimis notificări să vină la casa de pensii, însă Pop nu s-a prezentat. În final, i-am trimis decizia de plată, în care era anunţat că pensia i-a fost restrasă şi trebuie să restituie 41.300 de lei“, ne-au mai precizat sursele. Pentru că nu avea de unde să înapoieze suma, Iuliu Pop, 54 de ani, s-a spânzurat. Acelaşi gest necugetat l-a făcut şi soţia lui, de 53 de ani. Cei doi trăiau doar din pensia bărbatului. Trupurile lor au fost găsite, luni, în magazia din curtea locuinţei. Lângă ei, anchetatorii au găsit un bilet de adio în care şi-au cerut scuze pentru gest. În vizorul poliţiei se află alte 40 de persoane, care sunt cercetate că ar fi primit pensii ilegal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net