S-au înghesuit la târg ca să se facă spioni

Ultima actualizare:

    Câteva sute de CV-uri au fost  depuse ieri în doar cinci oreFoto: Florin Şuler
Câteva sute de CV-uri au fost depuse ieri în doar cinci oreFoto: Florin Şuler

E tentant să lucrezi la Serviciul Român de Informaţii (SRI). Tineri, dar şi oameni cu experienţă s-au înghesuit, vineri, la standul instituţiei ca să-şi depună CV-ul. A început târgul de joburi Angajatori de Top.

Nu mai puţin de 5.000 de locuri de muncă sunt oferite la târg de către cele 100 de companii prezente. Multe dintre ele multinaţionale de primă mână cum ar fi Vodafone, IBM, Telecom, Hp, dar şi bănci sau mari lanţuri de magazine. Cu toate acestea, atenţia tinerilor s-a îndreptat către standul SRI. Ieri, la ora prânzului, era coadă.

“Este pentru prima dată când participăm la un târg de joburi şi am fost plăcut impresionaţi să vedem că sunt mulţi interesaţi să lucreze cu noi. În doar câteva ore au fost depuse câteva sute de CV-uri. Căutăm atât oameni cu experienţă, cât şi debutanţi”, ne-a declarat Suzana Neacşa, care lucrează la departamentul de Resurse Umane al SRI. Deşi are 27 de ani şi o slujbă bine plătită, Octavian a venit să-şi încerce norocul. “E şi numele instituţiei, dar şi faptul că aş vrea să văd cum este să lucrez pentru stat”, ne-a spus tânărul. SRI nu a venit cu un anumit număr de posturi, ci vor fi angajaţi atâţia câţi vor îndeplini criteriile de selecţie. Care nu sunt deloc simple.


    Reprezentanţii SRI au  stat de vorbă cu fiecare  persoană interesată Foto: Florin Şuler
Reprezentanţii SRI au stat de vorbă cu fiecare persoană interesată Foto: Florin Şuler

“Urmează interviul, testările psihologice şi avizul de securitate pentru că se lucrează cu informaţii clasificate. Avem nevoie de oameni pentru informaţii-operaţiuni, analiză intelligence, adică ofiţeri sub acoperire care culeg informaţii, specialişti în IT&C, limbi străine, psihologie, juridic, dar şi tineri pentru antiterorism, subofiţeri care fac pază în aeroporturi”, a explicat Suzana Neacşa. Potrivit acesteia, salariul unui debutant la SRI este de 2.500 de lei, iar cu tot cu sporuri şi compensaţia pentru chirie angajatul pleacă acasă cu cel puţin 3.500 de lei, bani în mână. Angajatori de Top continuă şi astăzi, la Sala Palatului, între orele 10.00 şi 17.00. Intrarea este gratuită  dacă descarci CV-ul barcode de pe www.hipo.ro.


    Foto: Florin Şuler
Foto: Florin Şuler

Octavian B., 27 de ani: ”Serviciul Român de Informaţii este o structură importantă a statului. Aş lăsa jobul de la privat ca să lucrez aici. Vreau să văd şi cum e să fii bugetar”.Teodora  Buduru, 21 de ani: ”E interesant ce fac ei şi aş vrea să intru în rândurile lor. Misterul atrage. Sunt studentă la Limbi Străine şi ştiu portugheza şi engleza, iar acum mă pregătesc pentru rusă”.Vlad Mormocea, 22 de ani: ”Eşti în Servicii, ai informaţia, ai putere. Voi fi inginer, iar inginerii sunt cei mai abili oameni. Aş vrea să mă pregătesc să lucrez la Genişti, iar SRI are un astfel de departament”.Daniela Mirea, 22 de ani: ”Mi-ar plăcea să ajung să lucrez la SRI. Mă pregătesc să devin inginer, dar asta nu mă împiedică să intru în structurile serviciului, dar abia sunt anul III la facultate”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net