Românul ucis în Londra, îngropat din mila englezilor

Ultima actualizare:

    † Claudiu Girdoc 1985-2017, născut în Slatina
† Claudiu Girdoc 1985-2017, născut în Slatina

Tragedie de nedescris! Claudiu Girdoc a plecat acum 9 ani în Londra pentru o viaţă mai bună. Tânărul de 31 de ani, originar din Slatina, muncea la o spălătorie auto în Bellingham, Londra şi recent se mutase cu iubita lui. Soarta a fost însă crudă cu el.

De abia se mijise de ziuă pe 26 februarie, când, la ora 8.15, un Mercedes SLK intră cu viteză maximă într-un grup de cinci români aflaţi la muncă, într-o spălătorie din Bellingham. Şoferul de 23 de ani se certase cu angajaţii spălătoriei şi a vrut să se răzbune.„Claudiu nici nu a ştiut ce l-a lovit. Nu a avut niciodată probleme cu nimeni. A venit în Anglia acum 9 ani şi recent se mutase cu iubita lui în Londra. Voiau să mai strângă nişte bani pentru a se întoarce în Slatina, să îşi ia o casă şi să se căsătorească. Nu a mai apucat. Visele lui s-au spulberat în dimineaţa aceea”, a declarat pentru “Evening Standard”, Raul Popescu, de 45 de ani.


    Românii din Londra aprind lumânări în memoria lui Claudiu
Românii din Londra aprind lumânări în memoria lui Claudiu

În faţa spălătoriei, comunitatea de români a aprins lumânări şi a adus flori în memoria lui Claudiu. Elena Girdoc, de 58 de ani, mama tânărului care a încetat din viaţă la 3 martie, după ce aparatele care îl mai ţineau în viaţă au fost oprite, nu se mai oprea din plâns.Patronul spălătoriei, A­­dam Niazi, a iniţiat o campanie de strângere de fonduri (n.r. este nevoie de 2.500 de lire sterline) pentru a trimite în ţară trupul neînsufleţit al lui Claudiu. „Înainte să moară, Claudiu ne-a spus că vrea să îi donăm organele pentru a salva şi alte vieţi. Era un suflet mare şi un om generos”, a mai spus Raul.


    26 februarie, Londra –  5 români sunt spulberaţi de un Mercedes
26 februarie, Londra – 5 români sunt spulberaţi de un Mercedes

În urma tragediei de duminică, 26 februarie, alţi patru români au fost grav răniţi. Un tânăr de 25 de ani este „în stare critică, dar stabilă”, o femeie de 35 de ani este şi ea internată cu răni grave şi un bărbat de 36 de ani este tratat în urma rănilor la piept şi la picioare pe care le-a suferit. Un bărbat de 46 de ani e imobilizat la pat cu un picior rănit grav. Şoferul de 23 de ani a fost eliberat pe cauţiune, urmând să se prezinte în faţa instanţei în luna mai. El este acuzat acum de omor din culpă şi riscă până la 20 de ani de închisoare.

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net