A riscat puşcăria pentru că a dat eleva afară de la ore

Ultima actualizare:
Sorina Spilcea, mama fetiţei: "Se puteau întâmpla foarte multe, când  fetiţa a trecut calea ferată sau şoseaua"
Sorina Spilcea, mama fetiţei: "Se puteau întâmpla foarte multe, când fetiţa a trecut calea ferată sau şoseaua"

Secvenţe revoltătoare la o şcoală generală din judeţul Constanţa! O fată de 11 ani a fost jignită şi dată afară de directoare, fiindcă vestimentaţia ei nu respecta regulamentul şcolii. În drum spre casă, copila a fost nevoită să traverseze o cale ferată şi un drum naţional. Legea spune că e interzis ca elevii să fie scoşi din clasă în timpul orei.

Şcoala Generală “Viceamiral Ioan Murgescu” din comuna constănţeană Valu lui Traian a fost scena unui incident care putea avea consecinţe grave. Pentru că purta o fustă neagră cu flori albe, în loc de o fustă complet neagră, o elevă din clasa a VI-a a fost trimisă acasă de directoare. După ce a fost alungată de la ore, şcolăriţa a traversat nesupravegheată, în drum spre casă, o cale ferată şi un drum naţional cu patru benzi, relatează stirileprotv.ro.  Sorina Spilcea, mama puştoaicei, i-a cerut socoteală Elenei Preda, directoarea şcolii, iar dialogul a fost filmat cu camera unui telefon mobil. 


    Mărul discordiei:  imprimeul fustei
Mărul discordiei: imprimeul fustei

“Cum vă permiteţi să faceţi copilul meu «prost», l-aţi făcut dumneavoastră?», a întrebat mama elevei. “Am întrebat-o: «Eşti proastă?». Nesimţită am făcut-o”, a replicat, spre stupoarea părintelui, directoarea. Cadrul didactic s-a arătat inflexibil: “Copilul nu are ce căuta în şcoală în acele condiţii. În regulament scrie clar: fustă neagră”. Directoarea  a invitat-o apoi pe mama fetei să plece din clasă.Sorina Spilcea e indignată: “Se puteau întâmpla foarte multe, când a trecut calea ferată sau şoseaua. Vă daţi seama ce atentă mai putea să fie, dacă tremura toată şi plângea”. Directoarea susţine că fata trebuia să se întoarcă după cinci minute. “I-am zis să se ducă acasă. Ea stă la 150 de metri, trebuia să se întoarcă după cinci minute, doar că ea s-a întors cu mama ei, care a făcut circ”. Cazul este anchetat de Inspectoratul Şcolar Constanţa.

Marian  Banu
Marian Banu

Click! spune

Scoaterea elevilor din clasă în timpul orei, trimiterea lor la colţ, insultele şi jignirile sunt interzise, fiind considerate tratamente degradante, potrivit Legii 257/2013, care protejează şi apără drepturile copilului.

«Trebuia să ţină eleva în şcoală şi să anunţe părinţii»

Marian Banu, reprezentantul Inspectoratului Şcolar Bucureşti, a explicat, pentru Click!, anomaliile cazului de la Constanţa. ”Regulamentul şcolar general este foarte clar. Elevii trebuie să vină la şcoală în ţinuta distinctivă decisă de Consiliul de Administraţie al şcolii, din care fac parte şi părinţii. Poate să fie uniformă, un ecuson sau alt semn distinctiv. Directoarea de la Constanţa nu avea voie să trimită eleva acasă, ci să o ţină în şcoală şi să anunţe părinţii”, spune Banu.

Mărul discordiei:  imprimeul fustei
Mărul discordiei: imprimeul fustei

“Când a sosit mama elevei, directoarea trebuia să îi înmâneze o informare scrisă despre abatere. Sub nici o formă nu avea voie să o dea afară pe mama elevei, ci să o informeze despre ceea ce s-a întâmplat. Este interzis ca un cadru didactic să folosească jigniri sau insulte. Dacă eleva păţea ceva pe drumul spre casă, directoarea ar fi făcut puşcărie”, a încheiat reprezentantul Inspectoratului Şcolar Bucureşti.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net