A riscat puşcăria pentru că a dat eleva afară de la ore

directoare5-act-1-42401925_.jpg

Directoarea care a insultat şi a trimis acasă o şcolăriţă fiindcă purta o fustă cu flori e pusă la zid de Marian Banu, de la Inspectoratul Şcolar Bucureşti

Secvenţe revoltătoare la o şcoală generală din judeţul Constanţa! O fată de 11 ani a fost jignită şi dată afară de directoare, fiindcă vestimentaţia ei nu respecta regulamentul şcolii. În drum spre casă, copila a fost nevoită să traverseze o cale ferată şi un drum naţional. Legea spune că e interzis ca elevii să fie scoşi din clasă în timpul orei.

Şcoala Generală “Viceamiral Ioan Murgescu” din comuna constănţeană Valu lui Traian a fost scena unui incident care putea avea consecinţe grave. Pentru că purta o fustă neagră cu flori albe, în loc de o fustă complet neagră, o elevă din clasa a VI-a a fost trimisă acasă de directoare. După ce a fost alungată de la ore, şcolăriţa a traversat nesupravegheată, în drum spre casă, o cale ferată şi un drum naţional cu patru benzi, relatează stirileprotv.ro.  Sorina Spilcea, mama puştoaicei, i-a cerut socoteală Elenei Preda, directoarea şcolii, iar dialogul a fost filmat cu camera unui telefon mobil. 

fusta5-act-2-handmade-3col-.jpg

Mărul discordiei: imprimeul fustei

“Cum vă permiteţi să faceţi copilul meu «prost», l-aţi făcut dumneavoastră?», a întrebat mama elevei. “Am întrebat-o: «Eşti proastă?». Nesimţită am făcut-o”, a replicat, spre stupoarea părintelui, directoarea. Cadrul didactic s-a arătat inflexibil: “Copilul nu are ce căuta în şcoală în acele condiţii. În regulament scrie clar: fustă neagră”. Directoarea  a invitat-o apoi pe mama fetei să plece din clasă.
Sorina Spilcea e indignată: “Se puteau întâmpla foarte multe, când a trecut calea ferată sau şoseaua. Vă daţi seama ce atentă mai putea să fie, dacă tremura toată şi plângea”. Directoarea susţine că fata trebuia să se întoarcă după cinci minute. “I-am zis să se ducă acasă. Ea stă la 150 de metri, trebuia să se întoarcă după cinci minute, doar că ea s-a întors cu mama ei, care a făcut circ”. Cazul este anchetat de Inspectoratul Şcolar Constanţa.

mama5-act-4-mama-fetei-decl.jpg

Sorina Spilcea, mama fetiţei: "Se puteau întâmpla foarte multe, când fetiţa a trecut calea ferată sau şoseaua"

Click! spune

Scoaterea elevilor din clasă în timpul orei, trimiterea lor la colţ, insultele şi jignirile sunt interzise, fiind considerate tratamente degradante, potrivit Legii 257/2013, care protejează şi apără drepturile copilului.

«Trebuia să ţină eleva în şcoală şi să anunţe părinţii»


Marian Banu, reprezentantul Inspectoratului Şcolar Bucureşti, a explicat, pentru Click!, anomaliile cazului de la Constanţa. ”Regulamentul şcolar general este foarte clar. Elevii trebuie să vină la şcoală în ţinuta distinctivă decisă de Consiliul de Administraţie al şcolii, din care fac parte şi părinţii. Poate să fie uniformă, un ecuson sau alt semn distinctiv. Directoarea de la Constanţa nu avea voie să trimită eleva acasă, ci să o ţină în şcoală şi să anunţe părinţii”, spune Banu.

“Când a sosit mama elevei, directoarea trebuia să îi înmâneze o informare scrisă despre abatere. Sub nici o formă nu avea voie să o dea afară pe mama elevei, ci să o informeze despre ceea ce s-a întâmplat. Este interzis ca un cadru didactic să folosească jigniri sau insulte. Dacă eleva păţea ceva pe drumul spre casă, directoarea ar fi făcut puşcărie”, a încheiat reprezentantul Inspectoratului Şcolar Bucureşti.

Loading...
 
 

Citește și

 • profesoara se dezbraca pe catedra

  O profesoară de biologie a dovedit că este unul dintre cele mai creative cadre didactice din Olanda. Pentru a-și face materia plăcută și memorabilă, aceasta s-a urcat pe catedra din fața clasei și a început să se dezbrace, asigurându-se că lecția va rămâne întipărită în mințile elevilor ei.

 • vibrator in ghiozdan

  Mai mulţi tineri din Statele Unite ale Americii au convenit să vină la facultate „echipaţi” cu vibratoare de dimensiuni foarte mari. Toate acestea se petrec în contextul adoptării unei noi legi în luna august a anului viitor, care permite portul de arme ascunse în campusurile universităţilor.

 • profesor de sport, acuzatii, agresiune sexuala, fetite, toaleta, scoala 164

  Acuzații grave la adresa unui dascăl de la o școală generală din Capitală. Profesorul de educație fizică și sport de la Școala 164 e suspectat de părinții unei fete de opt ani de comportament obscen. Aceștia au alertat conducerea instituției și a Inspectoratului Școlar după ce fata le-a povestit că profu’ le vorbește urât elevilor și că adesea intră peste fete în vestiar ori toaletă și le face poze.

 • vedete

  Sunt zei pe scenă şi la tv, dar ieri, când a sunat clopoţelul, s-au transformat în părinţi plini de emoţii.