Revoltă la TAROM: "E bătaie de joc şi le cerem banii pe bilete"

Ultima actualizare:

    Tudor şi Ana aşteptau  resemnaţi un semn din  partea companiei TAROMFoto: Dorin Constanda
Tudor şi Ana aşteptau resemnaţi un semn din partea companiei TAROMFoto: Dorin Constanda

Aşa ceva nu s-a mai pomenit. Fără să comunice că ar fi vorba de o grevă spontană, piloţii nu au mai vrut să urce la manşă. Au spus că nu se simt bine şi că nu pot zbura. Nici cei care erau liberi nu s-au arătat disponibili. Asta în timp ce sute de pasageri au avut de suferit.

Scandalul a început să mocnească încă de duminică, când mai mulţi piloţi de pe Airbus s-au declarat inapţi, chiar înainte să plece în cursă. Au spus că au dureri de burtă şi ca atare nu pot decola. Într-un final, comandaţii au efectutat zborurile, dar cu întârzieri.

Nu la fel s-a întâmplat, însă, şi luni, când şapte curse au fost anulate, iar alte două întârziate.

Vorbim despre Bucureşti- Cluj, Cluj- Viena, Bucureşti- Oradea, Bucureşti - Baia Mare, Bucureşti- Budapesta, Bucureşti-Timişoara, Bucureşti- Iaşi şi decolate cu întârziere Bucureşti - Amsterdam şi Bucureşti-Viena.

Diana a pierdut  cursa spre Roma
Diana a pierdut cursa spre Roma

Diana, împreună cu alte şase colege, a aşteptat patru ore în aeroportul din Cluj, pentru a se îmbarca în avionul spre Bucureşti.

”Am stat atâta timp fără ca nimeni să se anunţe ceva. Până la urmă am fost aduşi cu o altă cursă, dar chiar şi aşa am pierdut zborul spre Roma. Deşi era efectuat tot de TAROM, pilotul nu ne-a aşteptat 20 de minute. Acum avem avion la ora 19.00 şi e ora 13.00”, s-a plâns femeia.

Piloţii au refuzat să zboare

Oamenii au venit la  ghişeul TAROM  ca să facă reclamaţie
Oamenii au venit la ghişeul TAROM ca să facă reclamaţie

Luminiţa a venit tot de la Cluj şi este hotărâtă să facă reclamaţie. ”E bătaie de joc şi le cerem banii înapoi. Noi am dat 200 de euro pe un bilet. Ce fac cu banii? Să le dea piloţilor salarii decente ca să nu se mai ajungă aici”, ne-a spus revoltată tânăra.

Pentru Tudor şi Ana Jagalovski lucrurile erau încerte, ieri după-amiază. Au ajuns cu întârizere de la Chişinău la Bucureşti tot cu TAROM şi urmau să plece la Lisabona cu aceeaşi companie, însă, nu aveau certitudinea că aşa va fi. ”Ni s-a spus să aşteptăm că nu se ştie cu ce vom pleca”, ne-au povestit supăraţi oamenii.

Cei care nu au mai vrut să-şi continue călătoria fie au primit banii înapoi pe bilete, fie au fost cazaţi la hotel. Piloţii care au recurs la protestul spontan efectueză, în special curse interne şi se plâng că primesc un salariu fix şi nu au parte de diurne, la fel ca şi colegii lor care zboară peste hotare. În plus, salariile piloţilor sunt cele mai mici din Europa, aceştia câştigând cu aproximativ 50% mai puţin. Ministrul transporturilor, Ioan Rus, a cerut ca activitatea TAROM să revină de urgenţă la normal.

Jumătate din avioanele Air France, blocate

Cel puţin jumatate din avioanele Air France au fost blocate la sol luni. Opt din zece aeronave nu au mai decolat, potrivit unuia dintre sindicatele piloţilor implicate în grevă. Piloţii se opun proiectului de dezvoltare a filialei sale low cost, Transavia, astfel că greva va avea loc până pe 22 septembrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net