Renovezi casa? Uite cum se înlătură rapid linoleumul!

Ultima actualizare:

    Linoleum
Linoleum

Te-ai hotărât să scoţi linoleumul vechi şi să-l înlocuieşti cu altul nou sau chiar cu gresie? Dacă te-ai înhămat la o astfel de treabă, să nu crezi că este simplu! Dar, există câteva sfaturi pe care dacă le urmezi, îţi vei uşura mult munca. Iată ce ai de făcut.

Secţionează în bucăţi egaleCu ajutorul unui cutter sau al unui cuţit special pentru mochetă taie linoleumul în pătrate cât mai egale, de dimensiuni de un metru. Această împărţire a suprafeţei te va ajuta să cureţi mult mai uşor întreaga pardoseală. Dacă încerci să tragi linoleumul pe făţii mai mari, atunci rişti ca acesta să se rupă iar activitatea va fi mult mai obositoare.

Îndepărtează fiecare fâşie cu atenţie Cu ajutorul cuţitului, ridică un colţ de linoleum şi trage cu mâna întreaga bucată. Dacă se rupe sau nu se desprinde, cu ajutorul unui cuţit tale stratul de adeziv care se observă la îmbinarea podelei cu linoleumul.

Curăţă adezivul lipit pe podea După ce ai îndepărtat linoleumul de pe podea, va trebui să cureţi stratul de adeziv cu care acesta a fost lipită. Pentru asta trebuie să topeşti lipiciul iar apoi să-l răzuieşti. Poţi folosi aerul cald al uscătorului de păr. O altă metodă ar fi folosirea apei fierbinţi. Pune la clocotit un vas cu apă, iar apoi cu o bidinea „unge” podeaua murdară de lipici. Aşteaptă până când îşi face efectul, iar apoi adună adezivul moale cu un ţpaclu.

Foloseşte şmirghel pentru finisareDupă ce ai înlăturat adezivul, vei observa că pe podea au mai rămas urme fine de lipici. Pe acestea le poţi curăţa cu şmirghel de granulaţie mai mare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net