«Regele gunoaielor» şi-a făcut palat cu turnuleţe, ca-n desene

Ultima actualizare:

    Casa lui Florian  Walter este copie  perfectă a celor din  filmele DisneyFoto: Blitz/Inquam Photos
Casa lui Florian Walter este copie perfectă a celor din filmele DisneyFoto: Blitz/Inquam Photos

Gunoaiele i-au adus un loc pe treapta de sus a scării vieţii, dar gusturile l-au aruncat în spatele ei, la servitori. Celebrul Florian Walter, cel mai bogat strângător de deşeuri din România, are în oraşul Otopeni din judeţul Ilfov o casă copiată din filmele Disney. Click! a descoperit ciudatul imobil, de care râd copiii şi se minunează părinţii.

“Regele gunoaielor” nu a vrut doar o casă cu care să iasă în evidenţă, dar a vrut să fie deosebit şi cu numele. Aşa că în loc de Florian Buşcă a devenit în anii ‘90, Florian Walter. Căutat de justiţia română pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, fostul patron al Romprest a ajuns la sfârşitul săptămânii trecute în spatele gratiilor. La imensul său domeniu din Otopeni era însă linişte luni, doar câţiva trecători zgâindu-se ca de obicei la casă. “Ce panaramă de imobil! Zici că proprietarul a vrut să testeze limitele kitschului. Cum să copiezi casele din desene?”, se mira Mihai, venit cu treburi prin localitate. Florian Walter, bărbatul de 53 de ani cu casă de copil, se află de trei zile în spatele gratiilor, fiind acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani.După arestarea lui Gregorian Bivolaru, liderul MISA, Walter devenise cel mai căutat român. Nu a deţinut titlul decât o săptămână pentru că a ajuns şi el în spatele gratiilor, în arestul din Ploieşti. De câte ori va fi adus însă la audieri prin Bucureşti, poate da nas în nas cu fostul său coleg de acum 27 de ani de la centrul de vânzare a buteliilor, Cristi Borcea. În timp ce Walter ar povesti despre casa copiată din desene animate, “masculul” Borcea ar putea depăna amintiri despre “zânele” prin care a dat iama. Afaceristul a fost adus luni la sediul central DNA, unde a răspuns întrebărilor procurorilor, în dosarul în care este acuzat de o evaziune fiscală de 20 de milioane de euro. Potrivit româniatv.net, dosarul a luat, însă, o întorsătură neaşteptată, după ce fraţii Capră - denunţătorii acestuia - şi-au schimbat declaraţiile. Ei spun acum că ar fi “dat cu subsemnatul” împotriva “regelui gunoaielor” la presiunea procurorilor, pentru că pe numele lor fusese deschis un dosar de evaziune fiscală.

Rapunzel era închisă într-un turn secret

Filmul de animaţie “Tangled” (“O poveste încâlcită”), produs de compania Walt Disney, a fost lansat în anul 2010. Povestea o are în prim-plan pe prinţesa Rapunzel, posesoarea unui păr lung şi magic, şi care e ţinută captivă într-un turn secret, chiar de către mama ei vitregă. Filmul a fost difuzat duminica aceasta, la Antena 1, şi a avut o medie de audienţă de aproape un milion şi jumătate de români pe minut.

Click! spune

Florian Walter a fost arestat în Emiratele Arabe Unite şi extrădat sâmbătă în vederea cercetării sale în dosarul de evaziune fiscală. Walter era dat în urmărire internaţională din 19 mai 2015, în baza unui mandat emis de Tribunalul Prahova. El este bănuit că a iniţiat şi coordonat o grupare suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net