Ramona Miletic, românca ajunsă viceprimar într-un district din Viena: «E cerere foarte mare pentru vaccinarea copiilor»

viena_1.jpeg

Ramona Miletic, un politician ambiţios, care le-a câştigat încrederea austriecilor
Foto: Arhivă personală

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Austria e prima ţară din lume ce a impus lockdown, din 14 noiembrie, pentru persoanele nevaccinate, iar de pe 22 noiembrie - pentru toate persoanele. Ramona Miletic, românca ajunsă viceprimar în districtul Simmering din Viena, a vorbit pentru ”Adevărul” despre măsurile dure luate în Austria.

Stabilită de 11 ani în capitala Austriei şi membră de peste şapte ani în  Partidul Social Democrat (SPÖ), românca Ramona Miletic a fost aleasă în noiembrie 2020 viceprimar al districtului Simmering. Austria a impus (de luni, 22 noiembrie, până pe 13 decembrie) cel de-al 4-lea lockdown la nivel naţional, atât pentru persoanele vaccinate, cât şi pentru cele nevaccinate. De pe 13 decembrie, carantina va continua doar pentru persoanele nevaccinate.

viena_3.jpeg

Austriecii au protestat în weekend
Foto: EPA-EFE

Aceste restricţii au provocat ample mişcări de stradă în weekendul trecut. ”În Viena s-a recurs la măsuri mai dure pe tot timpul pandemiei, lucru ceea ce s-a dovedit a fi corect. Campania de informare continuă şi va contribui la creşterea procentelor de vaccinare. Sper ca, în aceste trei săptămâni de lockdown, prin care o să reducem contactele la minimum, plus testare regulată, să scadă numărul de îmbolnăviri”, spune Ramona Miletic pentru ”Adevărul”.

«Testele PCR sunt gratuite aici»

Viena a activat deja, până la finalul anului, 50.400 de noi programări de vaccinare pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani.

”Primele 9.400 de programări s-au epuizat în mai puţin de 48 de ore. Datorită cererii mari, Viena a reacţionat rapid şi a organizat în continuare programări de vaccinare. Imunizarea se face doar cu vaccinul Pfizer/BioNTech. La Viena locuiesc 127.800 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani”, adaugă viceprimăriţa. “În şcolile vieneze, inclusiv în Simmering, începând cu clasa a V-a, testul PCR se face de cel puţin două ori pe săptămână. După efectuarea testului, acesta se depune (împreună cu un cod QR) într-un container special din incinta şcolii. Dovada testării trebuie furnizată în prima zi de şcoală a săptămânii”, spune Ramona Miletic.

viena_2.jpeg

Tot mai mulţi puşti vor fi imunizaţi la Viena

Atât la Viena, cât şi în toată Austria, testele  PCR sunt gratuite. PCR-ul este valabil numai 48 de ore. ”Se distribuie teste PCR în toată Viena. Testarea regulată le permite persoanelor testate pozitiv să între în carantină într-un stadiu incipient. Deşi sunt de două ori vaccinată, mă testez în mod regulat - cam de trei ori pe săptămână”, dezvăluie Ramona Miletic.

Rata de imunizare, printre cele  mai scăzute din Europa de Vest

Luni, în prima zi de carantină naţională, în Austria au fost înregistrate 13.806 de noi infectări şi 27 de decese, la o populaţie de aproximativ 8,5 milioane de locuitori. Tensiunile s-au acutizat între cetăţeni şi autorităţi, care încearcă să determine populaţia să se vaccineze, pentru ca spitalele să poată face faţă numărului-record de îmbolnăviri. În jur de 65% din populaţie este imunizată complet, una dintre cotele de vaccinare cele mai scăzute din vestul Europei.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5