Răducu are nevoie de ajutor ca să trăiască. «Medicii mi-au zis că în trei luni îl pierd, au trecut de atunci 8 ani»

Ultima actualizare:

    Răducu va împlini 9 anișori pe 15 ianuariefoto: Facebook
Răducu va împlini 9 anișori pe 15 ianuariefoto: Facebook

Pentru că vârsta unei mame nu se mai măsoară în ani, ci în clipe petrecute alături de copilul său, Valentina respiră în fiecare secundă cu gândul la Răducu, fiul ei în vârstă de aproape 9 anișori. Viața le-a dat o lovitură grea în urmă cu 8 ani, atunci când băiețelul a fost diagnosticat cu tumoră malignă la nivelul creierului. Au urmat șase ani de chimioterapie, recidive, două operații, lacrimi, rugăciuni și disperare. Din păcate, rezultatele celui mai recent RMN nu sunt deloc bune, iar Răducu are din nou nevoie de sprijinul nostru.

Mesajul Valentinei Pană, mama lui Răducu, este sfâșietor, dar tânăra femeie știe că trebuie să lupte pentru puiul ei. Răducu are nevoie de 30.000 de euro, bani care ar acoperi cea de-a treia intervenție chirurgicală și costurile  tratamentului. "Din nou, cu inima strânsă și cu speranța că veți fi în continuare alături de noi, vă cer ajutorul! Trebuie să merg până la capăt și să încerc să îl salvez sau măcar să îl țin lângă mine cât de mult pot! Nu pot să uit că Dumnezeu ne-a ajutat până acum să câștigăm fiecare luptă, să trecem peste fiecare recidivă și mai ales că, atunci când am descoperit tumora, medicii mi-au zis, fară nicio ezitare, că în 3 trei luni îl pierd pe Răducu... și de atunci au trecut 8 ani! Trebuie doar să cred în continuare, acum mai mult că niciodată, pentru că vă am pe toți alături! Pe voi, prietenii lui Răducu!", scrie pe Facebook mămica greu încercată.

Răducu, în luna octombrie, la cura de tratament din Germania
Răducu, în luna octombrie, la cura de tratament din Germania

Puteți dona foarte ușor pe Facebook

Vă lăsăm să citiți povestea lui Răducu, cronologia luptei lui cu "bubița", dar și o scrisoare emoționantă pe care băiețelul a primit-o de la Albă ca Zăpada pentru că, nu-i așa, magia și încrederea i-au fost mereu alături în acestă călătorie plină de încercări, care trebuie însă să se termine cu bine. Click! a intrat în posesia actelor medicale ale lui Răducu, acte care atestă nefericitul diagnostic, iar pe pagina de Facebook a părinților există și o modalitate mai simplă de a dona. 

Povestea lui Răducu, biețelul curajos ca un supererou

Pentru foarte mulți dintre voi, Răducu nu are nevoie de nici o descriere. Răducu este îngerașul care ne-a îmbogățit inimile și care ne-a arătat ce înseamnă, cu adevărat, a iubi. Iar povestea lui continuă.

Sunt aproape 8 ani de când Răducu se luptă cu „bubița” lui - o tumoră de chiasmă optică, care i-a răpit lumina unui ochișor, prin atrofierea nervului optic. A suferit două intervenții chirurgicale și a îndurat aproape șase ani de chimioterapie. Cu toate că a trecut prin multe momente dificile, nimic nu îl poate opri să zâmbească neîncetat, să se bucure de fiecare zi, să fie recunoscător pentru tot ceea ce are, să iubească viața și pe fiecare om în parte. Reușește să îmbrățișeze fiecare încercare cu ajutorul iubirii față de Dumnezeu. Răducu crede tare mult în El și nu își pierde niciodată speranța!

Cu ajutorul vostru, în acest an, Răducu a fost de trei ori în Germania pentru tratamentul alternativ non-toxic. Mulțumim din inimă pentru fiecare bănuț, gând sau rugăciune! Fără voi nimic nu ar fi fost posibil. Acum însă, Răducu are nevoie din nou de noi!

Raducu, optimist și curajos la fiecare tratament
Raducu, optimist și curajos la fiecare tratament

Răducu are nevoie de a treia operație

Pentru că veștile RMN-ului de luna aceasta nu au fost cele mult așteptate, aratând o progresie tumorală, totul se schimbă. Trebuie să începem un alt tip de tratament, pentru a opri creșterea. Variantele de tratament, din păcate, sunt acum puține, iar costurile foarte mari. În toți acești ani, le-am epuizat deja pe cele standard, acum ramânând doar tratamentul cu Avastin, care ajunge la 2000 euro pe lună, plus restul costurilor (peste 20.000 euro anual). Pentru că progresia nu este încă foarte mare, și pare a fi mai mult pe partea chistică, neurochirurgul ne-a propus o a treia intervenție chirurgicală, prin care se va încerca o drenare a chisturilor și o rezecție minimă a părții solide, pentru a evita compresia pe nervul optic. Acest lucru se va întâmpla înainte de începerea tratamentului, la o clinică privată din București, costurile fiind de circa 8.000 euro. Vă mulțumim anticipat pentru tot ajutorul!

Scrisoare de la Albă-ca-Zăpada: 

"Dragul meu Răducu,

Știi că ești piticul meu preferat! În urmă cu trei ani, ne-am întâlnit și a fost dragoste la prima vedere. Era o zi călduroasă de vară, iar eu, Albă-ca-Zăpada, eram supărată pe tot răul care se întâmplă în jurul nostru. Tu ai schimbat acest lucru! Tu m-ai învățat să privesc.

Sunt atât de multe lucruri pentru care vreau să îți mulțumesc și nu există cuvinte să pot exprima cât de mult te iubesc. Răducu, tu ești un pitic mai mare decât toți piticii, un pitic mai mare decât toți uriașii. Tu m-ai învățat să fiu fericită, chiar dacă uneori zâmbetele sunt atât de departe. Tu m-ai învățat să fiu curajoasă, să vorbesc cu cel de lângă mine, să fiu acolo pentru celălalt. Tu m-ai învățat să iubesc!

RMN-ul din data de 9 mai a fost îmbucurător. Din păcate, situația s-a schimbat în rău
RMN-ul din data de 9 mai a fost îmbucurător. Din păcate, situația s-a schimbat în rău

Mi-ai spus de multe ori că în momentul în care sufletul e mare și mereu deschis, atunci și omul devine mare, iar viața primitoare. Cât de adevărat…

Răducu, să nu ne pierdem speranța, să credem în magie! Lupta cu „bubița” nu s-a încheiat, dar nu vom pierde! Sunt atâția oameni care te susțin și sunt sigură că alte suflete vor veni să te ajute.

Mulțumesc iar și iar. Mama ta avea dreptate - tu ești poezie!

Rămâi puternic! Tu ești prințul meu! A ta, pentru totdeauna, Albă-ca-Zăpada”

Cont LEI: RO73 RZBR 0000 0600 1773 1552

Cont EURO: RO25 RZBR 0000 0600 1773 1446Raiffeisen Bank Agenția Colentina 1Titular Pană Valentina

Răducu, alături de părinții săi
Răducu, alături de părinții săi
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net