Protest al fiicei unui pacient diagnosticat cu COVID post-mortem: „Era pus ca un câine într-un sac legat!"

Ultima actualizare:

    Familia bărbatului este convinsă că acesta nu a fost bolnav de CovidFoto: adevarul.ro
Familia bărbatului este convinsă că acesta nu a fost bolnav de CovidFoto: adevarul.ro

Durere fără margini pentru familia unui bărbat care a murit în unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Bârlad, ulterior fiind confirmat cu COVID-19. Rudele au depus plângere penală împotriva autorităţilor sanitare pe care le consideră vinovate de moartea acestuia.

În cursul după-amiezii, familia a primit rezultatele de la analizele recoltate în cursul dimineţii la un laborator privat din oraş, ocazie cu care au fost informaţi că bărbatul are o glicemie uriaşă, de 417. Speriată că tatăl ei ar putea intra în comă diabetică în orice clipă, fiica a sunat la 112, solicitând ca o ambulanţă să se deplaseze de urgenţă pentru a-i transporta părintele la spital. Familia spune că a aşteptat cinci ore o ambulanţă, iar aceasta nu a venit. Glicemia i-a ieșit uriașă: 417. Speriată că tatăl ei poate intra în comă diabetică, fiica a sunat la 112. A așteptat o ambulanță timp de 5 ore, astfel că a fost nevoită să se ducă cu un taxi la spital.

„Am sunat de patru ori, a patra oară chiar s-au răstit la mine să nu mai ţin linia ocupată. Tatăl meu se simţea tot mai rău, luase o pastilă pentru a-i scădea glicemia, dar degeaba. De la Ambulanţă, mi-au spus că durează două ore până se dezinfectează o ambulanţă care se întoarce de la o urgenţă, că maşinile sunt plecate la alte cazuri grave, la pacienţi inconştienţi. Le-am spus că şi tatăl meu poate fi inconştient în orice clipă, i-am rugat să îmi spună cum şi ce să fac să îl ajut. Când am sunat a patra oară, mi-au spus să-l duc la centrul de permanenţă din oraş”, povesteşte fiica bărbatului, potrivit adevarul.ro.

"După ce se va termina ancheta, o să-l dezgropăm şi îl vom înmormânta creştineşte"

La spitalul din Bârlad, bărbatul ar fi intrat în stop cardio-respirator, la scurt timp după ce a ajuns în urgenţe, imediat după ce i s-ar fi recoltat testul COVID-19. Au așteptat două zile și nu au reușit să îi ridice trupul de la morgă. Între timp, au ieșit rezultatele testelor Covid, care indicau că bărbatul a fost infectat, astfel familia a intrat în carantină. Disperată că nu îşi poate ridica tatăl de la morgă, fiica a protestat în faţa porţii imobilului în care locuieşte.

Zece zile au aşteptat membrii familiei pentru a lua trupul neînsufleţit de la morgă şi abia luni, 7 decembrie, fiica bărbatului a primit derogare, timp de patru ore. Familia este, de altfel, convinsă că acesta nu a fost niciodată bolnav de Covid-19.

„Era pus ca un câine într-un sac legat. Am vrut să deschidem sacul să vedem dacă este tatăl nostru, dacă nu îngropăm alt mort, dar nu ne-au lasat. I-am dat hainele să le pună măcar peste sac. Alţii, înaintea noastră, care au dat bani la cei de la morgă au luat mortul îmbrăcat, la noi nu s-a putut. După ce se va termina ancheta, o să-l dezgropăm şi îl vom înmormânta creştineşte”, a completat fiica bărbatului,

Citește continuarea articolului pe Adevarul.ro.

image
image
image
image
image
image
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net