Protejează-ţi locuinţa împotriva furturilor sau spargerilor!

Ultima actualizare:

    O locuinţă  nemobilată are un  preţ mai mic
O locuinţă nemobilată are un preţ mai mic

Obiectele de valoare şi banii lichizi sunt întotdeauna în atenţia infractorilor care concep cele mai ingenioase modalităţi de a şi le însuşi. Specialistul Click! Mihai Mereuţă ne spune cum să ne protejăm locuinţa împotriva furturilor şi spargerilor.

La plecare, verifică dacă ai încuiat uşa. Dacă părăseşti locuinţa în timpul nopţii, lasă o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune.

Nu lăsa bilet în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să se certifice absenţa ta din locuinţă. Uşa de acces trebuie să fie prevăzută cu două încuietori şi cu lanţ de siguranţă.

Întăreşte tocul uşii în zona sistemelor de asigurare cu armătură metalică - cornier, platband. Uşile de la subsol, aerisire, terasă şi intrările suplimentare trebuie să aibă un sistem de închidere sigur.

În cazul caselor la curte şi a apartamentelor aflate la parter, unde ar fi posibil accesul prin escaladare, este necesar să vă protejaţi ferestrele cu grilaje metalice ale căror capete de prindere să fie încastrate în zid, iar spaţiile dintre bare să fie de dimensiuni mici.

Este util ca uşa fiecărui apartament să fie prevăzută cu vizor.

Solicitaţi administratorului să asigure permanent iluminatul scărilor şi liftului. Este recomandat ca fiecare scară de bloc să fie dotată cu interfon, iar locatarii să nu lase persoane străine să pătrundă în imobil.

Învaţă copiii să nu lase cheia de la apartament sub preşul de la uşă şi să reziste tentaţiilor venite din partea persoanelor care, sub diverse motivaţii, doresc să pătrundă în locuinţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net