Protecţia Consumatorilor a închis o terasă din Vama Veche

Ultima actualizare:

    Mâncarea era depozitată în condiţii precare de igienă, iar peştele servit clienţilor nu avea acte de provenienţă
Mâncarea era depozitată în condiţii precare de igienă, iar peştele servit clienţilor nu avea acte de provenienţă

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor fac verificări pe Litoral, iar în urma controalelor efectuate, o terasă din Vama Veche a fost închisă temporar, transmite news.ro. Autorităţile au descoperit 100 de kilograme de peşte depozitat necorespunzător şi neetichetat şi au dat amenzi în valoare de peste 15.000 de lei.

Echipele de control ale ANPC, în frunte cu preşedintele instituţiei, Bogdan Marcel Pandelică, au făcut, vineri, mai multe verificări în Vama Veche. În urma controlului, au fost găsite nereguli la doi operatori economici, fiind descoperite cantităţi de peşte care nu au aveau elemente de identificare sau nu erau depozitate în condiţii normale. Una dintre unităţile verificate a fost închisă temporar până la remedierea deficienţelor.

“Au fost controlaţi şase operatori economici. La doi dintre aceştia, s-au găsit abateri privind legislaţia în domeniul protecţiei consumatorilor. La unul dintre operatori s-au găsit peste 40 de kilograme de şprot care nu avea date de identificare, termene de valabilitate şi a fost oprit de la comercializare acest produs. La un alt operator economic au fost identificate peste 100 de kilograme de peşte şi preparate din peşte care nu erau depozitate în condiţii normale de depozitare, fără etichetare, congelate, produse expirate. Aici a fost oprită temporar activitatea, prestarea de serviciu, până la remedierea deficienţelor. Amenzile au însumat peste 15.000 de lei în total la aceşti operatori economici”, a declarat preşedintele ANPC la finalul controalelor.

Bogdan Marcel Pandelică a mai spus că în cele trei comandamente ANPC de pe litoral, de la Mamaia, Neptun şi Costineşti, operatorii economici pot solicita consiliere privind legislaţia în domeniul protecţiei consumatorilor.

Reprezentanţii ANPC au precizat că asemenea verificări vor continua în perioada următoare pe litoralul românesc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net