Program “O casă, o familie”. Tot ce trebuie să ştii despre noul proiect care va înlocui “Prima casă”

Ultima actualizare:

    Ca efect, băncile ar putea scumpi creditele
Ca efect, băncile ar putea scumpi creditele

Tinerii care vor să-şi a casă prin credit ipotecar o pot face prin programul ”O familie, o casă!”. Acesta este noul program care va înlocui „Prima casă”. Statul va garanta 80% din valoarea acestuia., iar avansul este între 5 și 10% din suma solicitată.

Limita maximă a creditului este 570.000 de lei – aprox 120.000 de euro. Dobânda este fixă și nu depășește 5,5%, dar poate scădea la 0,9%, fiind subvenționată de stat, funcție veniturile solicitantului și de numărul de copii, potrivit capital.ro.

Programul vrea să sprijine atât familiile tinere dar şi domeniul construcţiilor. Pentru a fi eligibilă, locuinţatrebuie să aibă măcar 2 camere și o suprafața totală care să nu depășească 100 de metri pătrați. Nu se pot achiziționa locuințe mai vechi de 5 ani.

În programul “O casă, o familie”, dobânda este fixă

Spaima cea mai mare a românilor care îşi fac credite este dobânda. Însă în acest proiect dobânda va fi fixă pe toată durata creditului. De asemenea, există o perioadă de grație pentru plată dobânzii de 3 ani de zile. Astfel se dă posibilitatea celor care se mută în locuința achiziționată prin acest program să aibă o rată mai mică, deci mai multe resurse financiare pentru achiziția bunurilor necesare într-o casă.

Totodată programul are o largă accesibilitate, dat fiind ca se adresează persoanelor cu venituri mici. Nu pot solicita credit, de exemplu, familiile de două persoane care au un venit cumulat mai mare de 10.000 de lei.

Ministerul Finanţelor Publice va plăti comisionul aferent gestionării acestor împrumuturi.

La cererea beneficiarului, finanţatorii acordă prin contractul de credit o perioadă de graţie la rambursarede maxim 3 ani, fără a depăşi cumulat perioada de creditare de maxim 20 de ani.

Statul va da cumpărătorilor persoane fizice care achiziţionează o locuinţă de la un dezvoltator o primă pe care o utilizează pentru plata valorii locuinţei, reprentând 700 lei din valoarea unui metru pătrat construit pentru locuinţele noi, cu suprafeţe între 50 şi 100 mp.

CITEŞTE ŞI: Programul ”Prima casă” continuă și în 2019, dar cu câteva modificări

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net