Profu’ de sport face dulceaţă de casă

Ultima actualizare:

    Micii handbalişti din Novaci sunt mândri de antrenorul lor
Micii handbalişti din Novaci sunt mândri de antrenorul lor

Are 42 de ani şi lucrează în învăţământul gorjean de aproape două decenii. În urmă cu cinci ani, Manuel Colţescu din comuna Bumbeşti-Piţic a decis să investească într-o mică afacere de care se ocupă personal: profesorul de sport face dulceaţă bio, fără aditivi şi conservanţi. A inventat reţete, face combinaţii inedite de fructe şi are succes!

„Dulceaţa o fac în bucătăria mea de acasă, am avizul DSV, toate actele. Eu singur fac! Am învăţat de mic să fac dulceaţă. Chiar şi cozonac ştiu să fac! Clienţii mei gustă dulceaţa înainte de a o cumpăra şi cam toţi cumpără! Cea de afine cu zmeură şi cea de căpşuni cu afine sunt cele mai căutate”, şi-a început povestea Manuel Colţescu, profesor de sport la o şcoală din Novaci, Gorj.


    Manuel Colţescu îşi  vinde dulceţurile şi la  standul de pe Transalpina
Manuel Colţescu îşi vinde dulceţurile şi la standul de pe Transalpina

A moştenit pasiunea pentru dulceţurile făcute în casă de la bunica sa, căci în copilărie era mereu în bucătărie, lângă ea, fierbând bunătăţuri! La 42 de ani, profesorul de sport Manuel Colţescu din Gorj deţine o mică afacere de succes: „Produse de casă Manu”, fără conservanţi, fără aditivi! Dulceţurile făcute de bărbat sunt căutate de clienţi din toată ţara, căci vara, Manuel Colţescu îşi vinde creaţiile -făcute după reţete proprii şi secrete - pe Transalpina! Manu Colţescu este şi antrenor al echipei de handbal a Liceului Teoretic Novaci, alături de care a avut rezultate foarte bune de-a lungul anilor.

Profesorul locuieşte la ţară, se ocupă singur de grădina în care are mulţi pomi fructiferi şi căpşuni. Pentru dulceţurile sale, Manu foloseşte mai ales fructe de pădure culese chiar de el de prin pădurile gorjene. El spune că acestea au un gust mult mai bun ca acelea de grădină. Combinaţiile dintre afine şi mure, afine şi zmeură, afine şi căpşuni sunt cele mai căutate. De asemenea, bărbatul face şi lichior de nuci verzi, care a fost „hit-ul” verii trecute, dar şi pălincă de pere sau gutui. 

simeon stalpnicul png

Click! spune

Manuel Colţescu  pune mare preţ pe calitatea produselor sale, aşa că persoanele care au cumpărat deja de la el ştiu că dacă scot din buzunar 20 lei pentru un borcan de 314 grame de dulceaţă de zmeură şi afine nu este deloc mult! „Am preţuri între 15-20 lei pentru borcanul de dulceaţă, în funcţie de fructe. Dulceaţa de nuci verzi costă 30 lei, lichiorul de nuci verzi e 25 lei sticla de 250 ml”, spune gorjeanul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net