Profesori care bat elevi: Cum educă cadrele didactice «copiii-problemă»

Ultima actualizare:
Viorel Oargă a  mai lovit în  trecut un elev
Viorel Oargă a mai lovit în trecut un elev

Sistemul de învățământ din România este plin de profesori care bat elevi. Atunci când simt că este o barieră în comunicare între ei și copii, sau atunci când argumentele celor pe care îi educă le calcă pe nervi, cadrele didactice trec de la amenințarea unei note proaste în catalog la pumni și palme.

Metodele didactice nu mai par să fie suficiente pentru acești profesori care bat elevi în încercarea de a-i învăța anumite lecții. Fără să se gândească la siguranța elevului  și chiar și la siguranța personală, unele cadre didactice uită că se află într-un mediu academic și își exprimă violența fără rușine. Iată câteva cazuri care dovedesc  faptul că, atunci când se simt depășiți de situație, profesorii își agresează elevii.

Profesori care bat elevi: I-a dat un șut în fund

Liviu Tudor a depus  plângere împotriva  colegului său de catedră
Liviu Tudor a depus plângere împotriva colegului său de catedră

Printre acești profesori care bat elevi se află chiar și femei. Mioara Roșca, cadru didactic la un liceu din orașul Victoria, județul Brașov, și-a vărsat nervii pe un elev în mod violent. Profesoara de informatică și-a ieșit din minți aparent fără motiv și i-a dat un caiet în cap elevului pe care îl scosese la tablă.

Acesta a încercat să se apere, acoperindu-și capul cu mâinile, însă Mioara a început să îi lovească cu piciorul. „Am făcut eforturi să o titularizăm pe Mioara Roșca pentru că liceul nu avea profesor de informatică. Doamna profesoară a scris o notă explicativă asupra incidentului, dar nu m-a convins. Spune că elevul a confundat caietul de informatică și a venit cu alt caiet. Nu ne explicăm comportamentul profesoarei pentru că pare că s-a mai întâmplat. Este drept că elevul în cauză abia trece clasa, dar asta nu justifică agresiunea. Consiliul de Administrație al liceului a decis ca acest incident să fie cercetat de Comisia de Disciplină, care poate decide sancțiuni. Nimeni nu a depus o plângere în acest caz”, ne-a declarat Gabriela Lepădatu, directorul liceului.

Profesori care bat elevi: Îi «învață» cu mătura

Profesoara Mioara Roşca  şi-a agresat elevul din clasa a XII-a pentru că încurcase caietele
Profesoara Mioara Roşca şi-a agresat elevul din clasa a XII-a pentru că încurcase caietele

Lista cu profesori care bat elevi este lungă, iar pe aceasta se află și Viorel Oargă, un profesor de sport din Alba Iulia. Viorel a fost judecat în urmă cu trei ani după ce a bătut cu mătura doi elevi de clasa a II-a. Cadrul didactic și-a recunoscut accesele de violență, însă acest lucru nu i-a oprit pe judecători să îl condamne la închisoare cu suspendare.

Întregul incident a avut loc în luna martie a anului 2010, la Școala Generală „Vasile Goldiș”. Viorel și-a bătut doi intre elevi care și-au cerut voie să meargă la vestiar în timpul orei, dar nu s-au mai întors. Cadrul didactic i-a urmărit pe copii, iar când i-a găsit, le-a aplicat o corecție cu o mătură. După bătaia primită, unul dintre elevi a avut nevoie de 4 zile de îngrijiri medicale pentru a-și reveni.

Profesori care bat elevi, se bat între ei pe holurile școlii


    Liviu Tudor a depus  plângere împotriva  colegului său de catedrăCaptura: rtv.net
Liviu Tudor a depus plângere împotriva colegului său de catedrăCaptura: rtv.net

Iar pentru că profesori care bat elevi sunt destui în incinta unei școli, de această dată s-a întâmplat ca un asemenea conflict să se nască chiar între doi dintre ei. Anul trecut, un profesor de geografie și altul de filozofie s-au luat la pumni pe holurile instituției de învățământ în care lucrau.

După întregul scandal, unul dintre dascăli a ajuns la spital cu nasul rupt. Liviu Tudor susține că ar fi fost atacat dintr-o dată de Virgil Vasiloiu. „S-a năpustit brusc cu pumnii asupra mea. Nu m-am așteptat. M-a lovit numai în față, apoi mi-a dat cu pumnii în cap”, declara el, în luna noiembrie a anului 2014. Cu toate acestea, cel acuzat a negat întregul incident: „Cred că totul s-a înâmplat în mintea dânsului. Voi solicita o expertiză psihiatrică, pentru că eu nu l-am atins”, spunea, atunci, profesorul de filozofie. 

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net