Prințul Charles a învățat să încondeieze ouă de Paște la Muzeul Satului

camilla_si_printul_charles_foto_ap_agerpres_4927960.jpg

printul charles
Prințul Charles este unul dintre cei mai importanți promotori ai turismului rural românesc

Prințul Charles a sosit, joi dimineața, la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti", fiind întâmpinat de directoarea instituției, Paula Popoiu, și de Irina Cajal, subsecretar de stat în Ministerul Culturii. Alteța sa a fost primită în stilul tradițional românesc - cu pâine și sare.

În a doua zi a șederii sale în România, prințul Charles a efectuat o vizită la Muzeul Satului și a admirat casele tradiționale românești dar și câteva biserici. Vizita sa s-a încheiat cu o surpriză pregătită de organizatori: prințul a fost plimbat printr-o zonă amenajată ca în Delta Dunării. Motivul? De multe ori, el și-a exprimat dorința de a vizita Delta Dunării, însă, din păcate, din lipsă de timp, nu a reușit niciodată să ajungă în acest colț al României.

Prințul Charles a fost întâmpinat și de Ivan Patzaichin, iar fostul nostru sportiv i-a înmânat câteva cadouri: o vâslă și mai multe fotografii vechi – o colecție cu cei mai mari sportivi români.  Prințul Charles a fost foarte impresionat de tradițiile populare românești și a fost extrem de curios să afle tainele încondeierii ouălor de Paște.

Tot joi, prințul se va întâlni cu premierul Sorin Grindeanu, va mereg la Patriarhia Română, fiind dedicată întâlnirii cu verișoara sa principesa Margareta a României. Presedintele Klaus Iohannis l-a decorat, miercuri, pe Printul Charles, la Palatul Cotroceni, cu Ordinul National "Steaua Romaniei” in Grad de Mare Cruce.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1