Preotul acuzat de pedofilie, aplaudat de zeci de enoriaşi

Ultima actualizare:

    Preotul cântăreţ nu mai  are voie să ţină slujbe  timp de 30 de zile
Preotul cântăreţ nu mai are voie să ţină slujbe timp de 30 de zile

Scandalul iscat în jurul preotului-cântăreţ Cristian Pomohaci continuă! Acuzat că i-a făcut avansuri sexuale unui puşti de 17 ani, părintele a fost convocat luni la sediul Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia. Deşi Pomohaci a fost oprit de la slujire pentru 30 de zile, el a fost primit cu aplauze de susţinători.

O înregistrare apărută săptămâna trecută ar surprinde avansurile pe care preotul Cristian Pomohaci, cântăreţ de muzică populară şi vedetă TV, i le-ar fi făcut lui Flaviu, un adolescent de 17 ani.

simeon stalpnicul png

Vestea a căzut ca un trăsnet, iar apropiaţii şi susţinătorii părintelui refuză să creadă că vocea din întregistrare i-ar aparţine lui Pomohaci. Conducerea Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia s-a sesizat şi l-a convocat luni pe preot.


    Peste 200 de oameni au venit în faţa  Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia ca  să-l susţină pe preotul Cristian Pomohaci
Peste 200 de oameni au venit în faţa Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia ca să-l susţină pe preotul Cristian Pomohaci

„Părintele a fost astăzi chemat pentru câteva lămuriri. După cum prevăd regulamentele noastre bisericeşti, a fost oprit de la slujirea Sfintelor Taine şi a tuturor slujbelor bisericeşti pe o perioadă de 30 de zile, timp în care trebuie să aducă argumente pentru dezvinovăţirea sa”, explică preotul Eugen Moldovan, consilier administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei.

simeon stalpnicul png

“Părintele a fost convocat cu privire la situaţia neplăcută care s-a prezentat în articolele de presă. Era incriminat că ar fi făcut unele remarci cu tentă neplăcută la adresa unui tânăr, propunându-i relaţii intime în urma unei sume de bani. Aşteptăm să  demonteze toate acuzaţiile care i se aduc. Caterisirea o poate stabili doar consistoriul eparhial. El a negat”, adaugă preotul Moldovan.Peste 200 de persoane s-au adunat luni în curtea Arhiepiscopiei. Oamenii s-au rugat în semn de susţinere faţă de preotul Cristian Pomohaci. Mai mult, înainte să intre în sediul Arhiepiscopiei, părintele a fost primit cu aplauze. El nu a făcut declaraţii presei, adresându-se doar susţinătorilor săi: ”Doamne-ajută!”. De-a lungul celor trei ore în care preotul a discutat cu reprezentanţii Arhiepiscopiei, susţinătorii săi au cântat şi au spus rugăciuni cu voce mare, în curtea interioară a Catedralei Ortodoxe. Multe persoane au plâns şi s-au aşezat în genunchi pentru ca preotul lor să nu fie exclus din biserică. Oamenii veniţi să îl sprijine sunt convinşi că toate acuzaţiile care i se aduc lui Pomohaci sunt false şi cer ca părintele să rămână în Parohia Moşeni (Mureş).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net