Premieră în sistemul sanitar! Spitalele vor fi obligate să afişeze buline cu stadiul acreditării

spital.jpg

gripa 2019
Bilanțul a ajuns la 128 de morți
Foto: pixabay

Pacienţii vor şti dacă spitalul în care se vor trata corespune sau nu standardelor. La intrarea tuturor unităţilor sanitare dar şi pe paginile web ale acestora vor fi afişate buline cu stadiul acreditării. Iniţiativa a fost luată de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate cu scopul de a informa pacienţii cu privire la nivelul calității serviciilor de sănătate oferite în aceste instituţii.

Momentan este vorba despre un ordin al Președintelui Autoritatății Naționale de Management al Calității în Sănătate aflat în dezbatere publică pe site-ul instituţiei.

Conform propunerii legislative,  însemnele grafice ”ACREDITAT” și ” ÎN PROCES DE ACREDITARE” se vor regăsi la intrarea unităților sanitare din România, care au fost evaluate și au fost încadrate în categorii de acreditare. Acestea vor fi obligate să informeze pacienții cu privire la categoria de acreditare primită de la Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate.

Însemnul ”ACREDITAT” trebuie afișat de către unitățile sanitare acreditate în al II -lea ciclu de acreditare. 

spital-acreditat.jpg

Spitalele vor fi obligate să afişeze buline cu stadiul acreditării
Aşa arată bulina unui spital acreditat
foto: ANMCS

Însemnul ”ÎN PROCES DE ACREDITARE” trebuie afișat de următoarele categorii de spitale :

- Unitățile sanitare înscrise în procesul de acreditare în al II -lea ciclu de acreditare, care nu au primit vizita de evaluare
- Unitățile sanitare care au primit vizita de evaluare, dar nu le-a fost emis raportul de acreditare

spital-in-proces-de-acreditare.jpeg

Spitalele care nu vor afisa bulinele cu stadiile de acreditare nu informează pacientii cu privire la calitatea serviciilor
Aşa arată bulina pentru spitalele în curs de acreditare
foto: ANMCS

- Unitățile sanitare pentru care procesul de acreditare a fost prelungit.

Cum vor fi afişate bulinele cu stadiul acreditării afişate de spitale

Într-un comunicat de presă emis de către ANMCS „Pentru spitalele care nu afișează unul dintre aceste însemne, nu există dovezi, în evidențele noastre, că se preocupă de asigurarea calității serviciilor medicale  și a siguranței pacientului”. De fapt, scopul acestor însemne este de a informa populația cu privire la nivelul calității serviciilor de sănătate oferite în cadrul unităților sanitare.

Potrivit ordinului Președintelui ANMCS, spitalele vor fi obligate să afișeze unul dintre însemne, după caz, la intrările în incinta unităților sanitare. Plasarea lor va fi la loc vizibil, pe suport adecvat, la înălțimea cuprinsă între 150 cm și 200 cm, pentru a fi în raza vizuală a pacienților.

Însemnele trebuie afișate și in cazul unităților sanitare care au sedii secundare sau secții exterioare.

„Totodată, spitalele au obligatia afișarii unuia dintre însemne, după caz, pe pagina web precum și pe toate documentele emise de unitațile  sanitare acreditate”, mai arată instituţia.

 

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

 

Loading...

Citește și

  • Medici în spital

    Patru spitale din România, două de stat și două private au reușit să treacă de la categoria a V-a de acreditare, la categoria a II-a. Agenția Națională de Management în Sănătate (ANMCS) transmite că este de fapt o premieră în procentul de acreditare a spitalelor. Acestea au avut de remediat multe neconformități, de la verificarea competențelor medicilor, până la aplicarea planului de audit clinic.

  • Echipa de medici operează un pacient

    Două spitale din România ar putea rămâne fără acreditare, ca urmare a neregulilor grave descoperite în urma unor controale făcute săptămâna trecută. Este vorba despre Spitalul Județean de Urgență Ploiești și de Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a transmis că va face o informare către Autoritatea Națională pentru Managementul Calității în Sănătate, privind neregulile constatate.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1