Pregăteşte-ţi corect hainele din lână!

Ultima actualizare:

    Înainte de a purta, după ce au stat o jumătate de an la „păstrare", hainele din lână trebuie spălate
Înainte de a purta, după ce au stat o jumătate de an la „păstrare", hainele din lână trebuie spălate

A venit frigul, adio haine subţiri! Este momentul să scoţi din dulap puloverele din lână. Iată câteva sfaturi care-ţi vor fi de mare ajutor ca să-ţi pregăteşti corect garderoba pentru  sezonul rece.

Spală cu apă călduţă

Înainte de a purta, după ce au stat o jumătate de an la „păstrare", hainele din lână trebuie spălate.

Dar, cu mare grijă! Firele de lână se degradează în contact cu apa fierbinte, în contact cu sodă sau substanţe alcaline. Este recomandat: să speli şi să limpezeşti hainele din lână în apă călduţă; să foloseşti fulgi de săpun sau un săpun de calitate, care să facă mult clăbuc; să speli prin presare;

Clăteşte cu oţet

Hainele din lână se clătesc de foarte multe ori, până când apa rămâne limpede şi curată. Ca şi truc, poţi folosi pentru clătire şi apă de ploaie sau apă în care se opăreşte fasolea uscată.

De asemenea, pentru a limpezi foarte bine, poţi adăuga în apă câteva linguri de oţet.

Nu usca pe frânghie!

Lâna nu se usucă pe frânghie deoarece se poate deforma. Hainele se aşează pe pe un prosop din pluş care să absoarbă apa. Apoi, deasupra puloverului proaspăt spălat se întinde un al doilea prosop din pluş şi, astfel, se grăbeşte uscarea.

Alte trucuri

Pentru a preveni decolorarea hainelor din lână, presară în apa în care le speli puţină sare de bucătărie şi o lingură de oţet. Împletiturile din lână sau în amestec se calcă puţin umede, pe dos.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net