Povestea adolescentului care a învins cancerul: ”Nu credeam că o să ies viu din asta”

ceban.jpg

vlad
Vlad a învins cancerul la o clinică din Istambul
foto: Stirile Kanal D

Vlad Ceban, un adolescent de doar 13 ani, a primit o lovitură grea de la viață chiar de aniversarea lui de 12 ani. După un an plin de chin, Vlad a primit minunata veste că poate să părăsească spiatalul și să meargă acasă liniștit pentru că a învins cumplita boală.

Vlad a fost diagnosticat cu cancer osos, una dintre cele mai dureroase forme ale acestei maladii, în urmă cu un an. Durerile de spate inexplicabile l-au determinat să facă mai multe investigații, iar rezultatele tomografice au dărâmat întreaga familie.

”Mă iertați, doamna Ceban, am depistat la fiul dumneavoastră o tumoare la osul sacru”, au fost cuvintele adresate mamei îndurerate, potrivit Stirile KanalD. A mai cerut o a doua părere medicală, sperând să fi fost o eroare din partea primului doctor care l-a consultat pe Vlad, însă biopsia și-a spus cuvântul. Chiar dacă abia și-a găsit cuvintele, femeia i-a spus copilului ei că nu este nimic grav, dar trebuie să urmeze un tratament strict.

Cu toate că medicii din Republica Moldova erau sceptici în privința șanselor de supraviețuire, atât mama cât și fiul au continuat să lupte pentru a ieși la lumină. Procesul de vindecare a început la o clinică din Istambul, unde Vlad își amintește că a trecut printr-o mulțime de situații critice. Odată cu chimioterapia, Vlad a suportat o mulțime de dureri pe care le masca sub zâmbete șăgalnice pentru a nu-i lăsa impresia mamei lui că se chinuie. Nu de puține ori a vrut să renunțe la luptă, iar acum se bucură că nu a făcut-o.

”A fost cea mai mare încercare a vieții mele. Câteodată credeam că nu o să ies viu din această experiență, câteodată îmi venea să renunț la luptă, însă inima nu mă lăsa. Cum să renunț când zeci de oameni se rugau pentrui mine și și-au pus speranța în Dumnezeu? Mă durea, dar strângem din dinți, pentru că nu voiam ca persoanele dragi mie să știe cât de greu mi-e. Când am aflat vestea că am învins cumplita boală am plâns de fericire. Acum mă bucur nespus că nu am renunțat la luptă și că toate coșmarurile mele au dispărut ca prin minune”, a declarat Vlad, conform sursei citate.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Un bărbat aflat în stare terminală și-a asumat răspunderea de a avea singur grijă de el, în propria-i casă, și a plecat din azilul în care era îngrijit, deoarece lucrătorii acestuia nu i-au dat voie să-și fumeze ultimul joint. Patrick Dave Ford (70 de ani) a fost diagnostical cu cancer la colon și își trăiește ultimele zile din viață, așa cum știe el mai bine.

  • După doi ani de luptă cu cancerul, Shannen Doherty anunța că a ieșit triumfătoare din lupta cu cancerul. Acum, aceasta își trăiește viața cu intensitate și este recunoscătoare pentru fiecare zi în compania celor dragi.

  • Peste 4.000 de români bolnavi de cancer pulmonar, care ar avea nevoie de imunoterapie, așteaptă să primească undă verde de la casa de asigurări de sănătate pentru a începe tratamentul, ce costă 7.000 de euro pe lună.

  • nunta fetita cancer

    Eileidh Paterson, o fetiță în vârstă de cinci ani, bolnavă de cancer în stare terminală, a înduioșat inimile tuturor celor care au aflat povestea ei. Înainte să își ia rămas bun de la această lume, Eileidh și-a adăugat pe lista de dorințe o nuntă ca-n povești alături de cel mai bun prieten al ei, Harrison Grier (șase ani).

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1