Poliţia Română te învaţă cum să-ţi foloseşti cardul bancar în siguranţă

Ultima actualizare:

    Codul PIN trebuie memorat, iar hârtia pe care este notat trebuie distrusă
Codul PIN trebuie memorat, iar hârtia pe care este notat trebuie distrusă

Cardul de credit sau de debit este un instrument cu multe avantaje, din ce în ce mai folosit. Însă, pentru a-ţi proteja banii din cont, trebuie să respecţi câteva reguli. Poliția Română a publicat recent pe pagina sa de Facebook mai multe sfaturi de care ar trebui să ţii cont.

- Memoraţi Numărul Personal de Identificare (PIN). Acesta nu trebuie notat și ținut în portofel sau lângă card!- Anunţaţi imediat instituţia financiară în caz de pierdere sau de furt al cardului!- Acoperiţi ecranul şi tastatura ATM-ului, pentru ca altă persoană care aşteaptă în spatele dumneavoastră să nu vă poată vedea PIN-ul sau suma tranzacţionată!- Imediat după efectuarea operațiunii, puneţi imediat banii, cardul şi chitanţa într-un loc sigur.- Când folosiţi un ATM în interiorul băncii, care cere folosirea cardului pentru a deschide uşa, nu lăsaţi străini să intre după dumneavoastră!- Dacă observaţi ceva sau pe cineva suspect, anulaţi tranzacţia şi plecaţi imediat, iar dacă vă urmăreşte cineva după efectuarea unei tranzacţii, mergeţi către un loc aglomerat, bine iluminat şi sunați la poliţie!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net